Életmód

Jó hír a fogyni vágyóknak: Diétázzunk csokival!

Jó hír a fogyni vágyóknak! Kutatások kimutatták, hogy a csokoládé telis-tele van értékes flavonoidokkal, aminek következtében kétségtelen, hogy a csokoládéfogyasztás kiválóan elősegíti az emésztést, s így közvetlenül hozzájárul az egészséges túlsúlycsökkentéshez is.
Csokit evő nő Fogyhatunk a csokitól

Mint édességről, alapvetően azt gondolná az ember, hogyha sok csokit eszik, attól bizony hosszú távon csakis hízni lehet, pedig éppen ellenkezőleg! Kutatások igazolják, hogy a csokoládé, legfőképpen a maga antioxidáns- és koffeintartalma miatt, remek súlycsökkentő, stresszoldó, koncentrációs képesség növelő és még a rák megelőzéséhez is nagyban hozzájárul, tehát összességében egy igen komplex hatású egészségmegőrző finomság. Mindez annak köszönhető, hogy a csokoládé, mint köztudott, növényi eredetű táplálék, a kakaófa terméséből, a kakaóbabból nyerik. A növények többsége, de a kakaóbab különösen, tele vannak különféle, úgynevezett flavonoidokkal, mely, az emberi szervezet számára igen hasznos anyagok, leginkább kiemelkedő antioxidáns hatásukról ismertek. Az antioxidánsoknak fő előnye, hogy képesek megkötni a citotoxikus hatásukról elhíresült szabadgyököket, így nagyban hozzájárulnak a szervezet egészséges harmóniájának megőrzéséhez, valamint az öregedés lassításához is. A csoki mindemellett, kifejezetten magas koffeintartalmának (100 gramm csokoládéban közel 20-65 mg koffein található) köszönhetően, még inkább könnyíti az anyagcserét, így garantáltan segíti a fogyást és a számunkra egészséges, ideális alak hosszútávú megőrzését.


Mint minden étel esetében, itt is fontos azonban a minőség és a mennyiség. Minél magasabb kakaó tartalmú csokit fogyasztunk, annál hatásosabb lesz a diétánk, ugyanakkor fontos az is, hogy csakis önmagában ne alkalmazzuk fogyásra a csokit, mert ahhoz túl egyoldalú táplálék. Mindenképpen csak egészítsük ki vele aktuális diétánkat (például rendkívül fokozza a különféle gyümölcs-diéták hatását), ami nem csak testileg, hanem, minden bizonnyal lelkileg is elősegíti majd a súlycsökkentést, nem kis élvezeti értéke mellet. Fogyasszuk hát bátran (de nem túl nagy mennyiségben, mondjuk csak néhány kockányit naponta) diétázás közben is, ezt az ínycsiklandó finomságot és legyünk boldogok és kiegyensúlyozottak a csoki segítségével!Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen