Életmód

Hány perc kardió kell egy Big Mac ledolgozásához?

Ennek a kérdésnek a megválaszolásához nem árt tisztázni, hogy férfiről vagy nőről van-e szó, de ne is ugorjunk ennyire előre. A Buddy Loans egy videó segítségével megmutatja nekünk, hogy mennyi edzés szükséges például egy szelet karamellatorta vagy egy pizza elégetéséhez.

Sokan próbálnak egészségtudatosan étkezni, ami egy nagyon jó dolog. Nem csak testileg, de szellemileg és lelkileg is frissebbek lehetünk, ha megfelelően táplálkozunk. Azért persze ki ne csábulna el egyszer-kétszer. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen nagyon jól tud esni egy fárasztó nap után akár egy hamburger, vagy egy pizza. Nem kell nekünk otthon főzőcskézni, elég felemelni a telefont, a vacsora pedig házhoz jön. Emiatt még nem kell, hogy bűntudatunk legyen.

Azok számára, akik ennek ellenére sem tudnak szabadulni a rossz gondolatoktól, most eláruljuk, hogy mennyi súlyzós, illetve kardió edzés szükséges egy-egy finomság ledolgozásához.

Amennyiben egy gyorséttermet választunk magunknak, jó ha tudjuk, hogy egy Big Mac eltüntetéséhez nőként 51 perc, férfiként pedig 42 perc kardióra lesz szükségünk. Súlyzózásból viszont 68 és 57 percet kell számolni. Egy nagy adag sültkrumpli 48, illetve 40 percnyi ugrabugrálással dolgozható le, nemtől függően, súlyok emelgetésével pedig ugyanehhez 64 és 53 percre lesz szükségünk. A pizzáról sem kell lemondani, egy margherita 94, 79 pernyi súlyzózást, vagy pedig 71 és 59 percnyi kardiózást jelent. Essen szó kicsit az édességekről is. Nehéz, stresszes napokon megengedhetünk magunknak egy szelet karamellatortát, bár ahhoz hogy ez eltűnjön rólunk, egy "kicsit" jobban meg kell nyomni az edzést. Ugrabugrával három óra alatt, erőnléti edzéssel négy óra alatt mozoghatják le a nők a kalóriákat. A férfiaknak nem kell ennyit szenvedni, nekik elég 149 vagy 199 perc is.

Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen