hirdetés
Életmód

A világ legszebb kertjei

Noha a tavasz még valószínűleg várat magára, fotókon azért már most is gyönyörködhetünk a világ legelbűvölőbb kertjeiben, amelyek szenvedélyes kertbarátok vagy szakemberek áldozatos munkájával jöhettek létre.
Butchart Garden, Kanada Butchart Garden, Kanada (Forrás: mostbeautifulplacesintheworld.org)
hirdetés

Kacsura császári villa, Japán

Katsura, császári villaA japánkert "iskolapéldája" (Forrás: famouswonders.com)

A császári villa kertje az egyébként is harmonikus és kellemes küllemű japánkertek egyik legszebbike. Az 1600-as években létrehozott kertben minden olyat megtalálunk, amellyel egy átlagos japánkertben találkozhatunk. Van itt egy bájos tó, cseresznyefa, híd és zöldellő lankák is. A japánkertek egyedülálló szépsége részben a szabályos, harmonikus megjelenésükben, részben a kiegyensúlyozott színhasználatban (a zöld színek mellé mindig párosul annak komplementere, a vörös is), de a kötelezően jelen lévő, csillogó vízfelületben is rejlik.

Fantasy szoborpark és ősfás „kert”

Bruno TorfBruno Torfs kertje (Forrás: tuttartpitturasculturapoesiamusica.com)

Bruno Torfs kertjeBruno Torfs egy szobra (Forrás: bellespiecesdumonde.wordpress.com)

Bruno Torfs kertjeEgy kedves szobor Bruno Torfs kertjéből (Forrás: fairytalenewsblog.blogspot.com)

Bruno Torfs kertéjen kialakításakor a természetet és a művészetet, valamint az emberi fantázia szinte határtalan mivoltát ötvözte – a kert egészen olyan, mintha Tolkien egy művébe cseppentünk volna. Tündék, varázslatos lények, állatok, egyszarvúk és emberek szobrai „rejtőznek” a kertben, s eközben nem érezzük úgy, hogy a szobrok a természet harmóniáját megbontanák. Mi több, kiegészítik azt! A kert nagy része egy erdőtűzben korábban elpusztult, a művész azonban ahelyett, hogy lemondott volna róla, megkezdte a kert újjáépítését.

Butchart Garden, Kanada

Butchart kert, kanadaA kert kivilágítva (Forrás: albionmanor.com)

Butchart kert, kanadaEgy viráglugas a kertben (Forrás: mostbeautifulplacesintheworld.org)

A kert a hagyományos elemeket egészen meghökkentő, színes elemekkel gazdagítja – így aztán az európai szemlélődő sem tartja túl „szokatlannak”, harsánynak az egyébként egészen színpompás és burjánzó kertet. Különösen népszerű látványosság a kert az esti órákban, amikor a világítás még inkább kiemeli a színpompás virágokat.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen