hirdetés
Életmód

A lilában pompázó kenyér még egészséges is

Egy újabb gasztroőrület ütötte fel a fejét. Ez pedig nem más, mint a lila színű kenyér, amelyet azért fejlesztettek ki, hogy még egy egészségesebb alternatívája legyen a fehér kenyérnek.
Lila kenyér Őrület, de egészséges (Forrás: Delish.com)
hirdetés

Azt hihetnénk, hogy ez valami vicc, ám nagyon is komoly. Egy élelmiszeripari kutató ugyanis kifejleszthette a legegészségesebb kenyeret - legalábbis a Women's Health szerint.

Zho Weibiao feltett szándéka volt, hogy az általa kifejlesztett kenyér egészségesebb legyen a fehér társánál. Mindezt pedig anélkül szerette volna elérni, hogy az élelmiszer textúrája komoly változáson essen át. Nos, úgy tűnik, hogy bár a textúra megmaradt, a szín kicsit sem hasonlít a hagyományos verzióra.

 

#purplebread #tikibar #hawai #oahu #waikiki

@yva_k84 által közzétett fénykép,

Az élelmiszeripari kutatónak ugyanis lila kenyeret sikerült létrehoznia. A cseppet sem természetes szín egyébként egyáltalán nem volt szándékos Weibiao elmondása alapján. Lényegében mindez csak egy "nem várt mellékhatás".

Nézzük meg, hogy mitől is egészségesebb a kutató lila kenyere a fehér kenyérnél. Weibiao a munkája során rájött, hogy ha a kenyeret a barnarizsből származó pigmenttel itatja át, akkor azt lassabban fogja megemészteni a szervezetünk. Leegyszerűsítve, az élelmiszer így tovább marad a gyomrunkban, így a teltségérzetünk is hosszabb ideig fog kitartani. Annak ellenére pedig, hogy a lila kenyér nem tartalmaz kevesebb kalóriát az eredeti társánál, az "energia hosszabb időn keresztül szabadul fel belőle".

Emellett az új fejlesztésű kenyér még egy plusz jó tulajdonsággal is bír: az a természetes pigment ugyanis, amivel a tészta át van itatva, dugig van egészséges antioxidánsokkal is. Ezáltal pedig, elfogyasztása segítségünkre lehet a rákos megbetegedések elkerülésében.

Noha a kenyér eddig még nem került forgalomba, bíztatóak a visszajelzések. Zho Weibiao ugyanis azt mondja, hogy már több élelmiszer-ipari cég is megkereste már őt a termékkel kapcsolatban.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen