Életmód

Egyszerű és nagyszerű ötletek gyertyával

Ahogyan egyre közeleg a tél, napról napra hidegebb lesz, emellett egyre kevesebb fénynek is örülhetünk a nap során. Éppen ezért kellemes lehet néhány percig a gyertya lángjában gyönyörködni – amihez néhány érdekes ötletet is összeszedtünk.
Gyertyák Az égő gyertyákat soha ne hagyjuk magukra, és ügyeljünk a biztonságunkra! (Forrás: shelterness.com)

Ősszel és télen különösen kellemes érzéssel tölt el, ha egy kandallóban, vagy csak néhány gyertya, mécses tetején pislákolva figyelhetjük a kis tűznyalábokat – ahhoz pedig, hogy igazán hangulatos gyertyák és mécsesek legyenek ebben a segítségünkre, összeszedtünk néhány gyors és viszonylag egyszerű projektet. Akár karácsonyra, dekorációnak is!

1. Méhviasz gyertya

Méhviasz gyertya Méhviasz gyertyák (Forrás: ohhappyday.com)

Méhviasz gyertyák (Forrás: ohhappyday.com)Méhviasz gyertyák (Forrás: ohhappyday.com)

Méhviasz gyertyák (Forrás: ohhappyday.com)Méhviasz gyertyák (Forrás: ohhappyday.com)

Ez a világ talán legegyszerűbben elkészíthető gyertyája, és lényegében kétféle alapanyagra van csak szükség hozzá. Ezek egyike a méhviasz lap, a másik pedig a kanóc. Az elkészítés a lehető legkevésbé sem bonyolult: a méhviasz-lapot egyszerűen a kanóc köré kell csavarni, és már készen is vagyunk. A méhviasz gyertyáknak több előnye is van, így például viszonylag lassan égnek, szép a fényük, és kellemes illatot árasztanak. A küllemük is jellegzetes, visszafogott, de azért szép.

2. Viaszpor-gyertya 

Viaszpor-gyertyaSzínes és vidám gyertyák készülhetnek viasz-granulátumból (Forrás: naturalthrifty.com)

A viaszpor-gyertyák nagy előnye, hogy roppant egyszerűen elkészíthetőek, és szinte semmi nem szab határt a kreativitásunknak. A viaszpor-gyertya színvilága és mintázata elméletben a végtelenségig variálható, ráadásul semmilyen merítésre és olvasztásra nincs szükség. Az elkészítés mindössze annyiból áll, hogy egy megfelelő (hőálló) üveg tárolóban a talpas kanóc köré viaszport szórunk.

3. Fahéj-kerítés

Fahéj-gyertyaEz éppen egy vaníliás gyertya, de az illat nem is számít annyira... (Forrás: sheknows.com)

Ha a gyertyát nem is mi készítjük, a már meglévő, „üvegbe zárt” mécsest, gyertyát azért kidíszíthetjük. Ennek egyik módja, ha fahéjjal szegélyezzük az üveget, amivel a pillanatok alatt elkészíthető és igazi téli hangulatot árasztó dekoráció. A kedves kis dísz elkészítéséhez csak egy hengeres (üveg tárolóba öntött) gyertyára, ragasztópisztolyra, ragasztóra, fahéj-rudakra, illetve egy, a díszítéshez is használható szalagra vagy spárgára lesz szükség. A fahéj-rudakat egyesével ragasszuk az üvegre, végül kötözzük át a szalaggal.

4. Úszó gyertyák befőttesüvegben

ÚszógyertyákKevés dekorációval is jól mutatnak a befőttesüvegben (Forrás: sheknows.com)

ÚszógyertyaVariáció virágszirmokkal (Forrás: ehow.com)

ÚszógyertyákTéli összeállítás (Forrás: adventures-in-making.com)

Ennél aztán tényleg aligha van egyszerűbb – csupán annyi a feladatunk, hogy az úszó gyertyákat egy átlátszó befőttesüvegbe vagy hőálló vázába helyezzük. A befőttesüveg aljára lehet kavicsokat szórni, de kevés virágszirom is jól mutathat. Egy-egy vagy díszszalag is sokat dobhat az összeállítás küllemén.

5. Gyertya a teáscsészében

Teáscsésze-gyertyaÖtlet azoknak, akik nem először öntenek gyertyát (Forrás: sheknows.com)

Ez ugyan nem tartozik az egyszerűbb projektek közé, mivel azonban nagyon szép, így mégis „kihagyhatatlan” volt. A gyertyaöntésben már tapasztaltabbak számára lehet érdekes ez az ötlet, amelyhez felhasználhatjuk egy régi kedvenc teáscsészénket, vagy akár vásárolhatunk is egyet erre a célra.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen