hirdetés
Életmód

Modern betlehem – a karácsonyi hangulathoz...?

A bethelemek többsége igazán karácsonyi hangulatot áraszt, a „hipszter betlehem” azonban inkább tűnik valamiféle furcsa társadalomkritikának, mintsem hangulatos karácsonyi dísznek...
Modern betlehem Különös ötlet... (Forrás: modernnativity.com)
hirdetés

Ha nem is kifejezetten meghitt hangulatú, de nagyon is „jellemző” napjainkra a „modern betlehem”, amellyel most már az igazi hipszetereknek is lehet hozzájuk illő, Jézus születését bemutató karácsonyi betlehemük.

„Sok minden változott az elmúlt 2000 évben. Először is, nem hiszem, hogy akkor már voltak iPhone-ok, ami magyarázatot jelenthet arra, hogy József miért nem adta Jézus születését a Snapchat idővonalára. Ha szereted az Amazon Prime-ot, viszont gőzöd nincs, hogy mi lehet az a tömjén meg a mirha, akkor ez a betlehem neked való” – olvasható a termékleírásban.

Amazon-futárokAmazonos csomagokat szállítanak a napkeleti bölcsek - ráadásul segway-en gurultak a helyszínre (Forrás: modernnativity.com)

Az már első ránézésre is látszik, hogy nem egy hétköznapi karácsonyi kiegészítőről van szó, hiszen József és Mária menten egy szelfit készítenek az újszülött Jézussal, Mária ráadásul egy (feltehetőleg) Starbucks-os kávéspoharat is tart a kezében. Emellett a három napkeleti bölcs is segway-ekre pattant, és az Amazon jellegzetes csomagjaikba rejtett ajándékkal szándékoznak kedveskedni a kisdednek.

Az emberek öltözete is egészen jellegzetes, mégis érdemes lehet közelebbről megnézni akár az állatokat is – merthogy itt is találunk szellemes részleteket.

Telefonozó férfiÉrdekes elgondolás, de ő elvileg egy pásztor (Forrás: modernnativity.com)

A 100 százalékban organikus tehén például a kötött pulóverben pózoló juhocska mellett gluténmentes takarmányt falatozik... Emellett az épület tetején a napelemek is szembetűnnek.

Az, hogy ki lehet a jelenetbe tévedt, az oksotelefonján babráló random férfi, továbbra is kérdés lehet, viszont kétségtelen, hogy manapság már bárhol, akár pajtáknál, istállóknál is rábukkanhatunk erre az „embertípusra” is, szóval talán lényegtelen is a kérdés. A termék leírása szerint egyébként ez a férfi a pásztor.

Modern betlehem Gluténmentes takarmányt habzsoló tehénke (Forrás: modernnativity.com)

A „hipszter betlehem” mindenesetre érdekes ötlet, bár inkább tűnik egyfajta „társadalomkritikának”, mint karácsonyi dísznek.

Ha pedig már társadalomkritika, egészen jellemző az is, hogy a betlehemet a karácsony közeledtével kissé mintha túlárazták volna – a vállalat 129.99 dollárért árulja a honlapján, ami átszámítva több mint 36 ezer forintnak felel meg. Az ugyan igaz, hogy limitált kiadásról van szó, de első ránézésre úgy tűnik, hogy mégis csak egy sorozatgyártott díszt kapunk a pénzért...

A termék a leírása szerint polirezinből készült, ami egyfajta műgyanta, az egész betlehem pedig 60 x 40 centiméteres, míg az egyes figurák átlagosan 18 centiméter magasak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen