hirdetés
Életmód

Ezek voltak eddig az év legfurcsább kávés újdonságai!

A sörös kávétól az elhamvasztott hozzátartozókból készült kávéscsészéig számtalan elképesztő „kávés újdonság” látta meg eddig a napvilágot 2016-ban.
Cicás kávé Minden évben van valami újdonság a kávékat illetően... (Forrás: onedio.com)
hirdetés

Habcsók kávé

Habcsók kávéÖtletes, de picit talán furcsa újdonság (Forrás: fresh-news-now.com)

A legújabb, egészen különleges „kávés őrület” a habcsókos kávé, egy szöuli (Dél-Korea) kávézó tulajdonosa ötlötte ki a furcsa finomságot. Valójában már inkább egyfajta desszertről van szó, hiszen sok esetben több a habcsók, mint a kávé. A kávé ízesítésében nincs semmi furcsa, egyfajta eszpresszóról van szó (esetleg tejjel), amelyet azonban hatalmas habcsók-heggyel tesznek különlegessé. A habcsók nem olvad el a kávéban úgy, mint például a tejszínhab így azt bele kell mártogatni az italba – ami egyeseknek egyébként jobban be is jön. Mások azért választanak ilyen kávét, mert például tejérzékenyek, de szívesen innának olyan kávét, amely bizonyos tekintetben a tejszínhabos finomságokra emlékeztet.

Kerámiabögre az elhunyt rokonok hamvaiból

Kerámia bögreMegdöbbentő ötletnek tűnhet a hamvak felhasználása a kerámiatárgyak készítéséhez (Forrás: independent.co.uk)

Az Independent nemrég írt róla, hogy egy vállalat újabban az elhunyt emberek hamvaiból a gyászoló szeretteik számára kerámiatárgyak készítését vállalja – a vázáktól egészen a kávéscsészékig... Ez legalábbis furcsa lehet többek számára, viszont akadnak, akik örömmel fogadták az ötletet. Justin Crowe, a vállalat alapítója szerint például számára segített feldolgozni a nagypapája halálát, hogy a hamvakat a mindennapokban jelen lévő, művészi igénnyel készült tárgyakban tudhatta.

Sünis kávézó nyílt Japánban

Sünis kávézóÚjabb cuki kávézó Japánban (Forrás: globalnews.ca)

Tokióban az állatos kávézók között is újdonságnak számít az áprilisban nyílt sünis kávézó. Itt a vendégek a reggeli kávéjuk mellé egy sünit is kapnak – mégpedig azért, hogy simogathassák, illetve foglalkozzanak vele. Tokióban sokaknak igen kicsi a lakása, de ugyancsak sokan nagyon elfoglaltak, így a többség nem engedheti meg, hogy saját állatot tartson. A cuki állatos kávézók így aztán nem is csoda, ha rohamosan hódítanak a városban!

Hideg kávé

Hideg kávéA hidegen készült kávénak egészen más az aromája (Forrás: dailyburn.com

A hideg kávé ugyan nem teljesen újdonság, de egyre nagyobb számban jelennek meg az olyan eszközök is a piacon, amelyek ennek otthoni elkészítését teszik lehetővé, akár néhány óra alatt is. A hidegen készült kávék népszerűbbé válásában a Starbucks-nak is nagy a szerepe, hiszen sokan itt ismerkedtek meg a lágyabb, kevesebb koffeint tartalmazó kávéval.

A világ legdrágább kávéja

Geisha kávéA tökéletes kávé? (Forrás: fincadeborah.com)

Az afrikai származású és Panamában termesztett „geishát” jellegzetes jázminos, bergamottos illat- és ízvilága miatt is szeretik, a különleges kávébabokat évente megrendezett aukciókon értékesítik, ahol fontonként akár 350 dolláros áron keresnek nekik új tulajdonost. A kávébabok előzetesen kiválogatott kollekcióját 250 dolláros áron lehet megvásárolni.

Kávés sör (vagy sörös kávé?)

A Starbuckstól nem áll távol, hogy újabb és újabb ízesítésű kávékkal kísérletezzen, a sörös kávé azonban már kicsit talán túlzásnak tűnik. A kávés sör ötlete egyébként Justin Burns-Beach-től származik, maga az újdonság pedig az Espresso Cloud IPA nevet kapta. Az eszpresszó kávét sziruppal keverik, majd a sör mellé helyezik, hogy aztán mindenki a saját ízlése szerint keverhesse a két italt. Az igazán kellemes íz eléréséhez narancsdarabokkal gazdagított jéggel és némi vaníliával keverik a kávét.

Nem-ráérős fagyitölcséres kávé

Fagyitölcséres kávéGyorsan meg kell inni, de nagyon szép!

A fagyitölcsérbe töltött kávét elég hamar meg kell inni, tehát nem szürcsölhetik a vásárlók hosszú percekig – hiszen úgy elolvasna a tölcsér. Cserébe viszont nagyon jó fotókat készíthetnek az Istagram-profiljukra. Aligha kérdéses ugyanis, hogy ezeket a kávékat az Istagram-guruk tették híressé!

Szivárványszínű kávék

Szivárvány kávéSzivárványszínű kávék (Forrás: boredpanda.com)

Szivárványszínű kávékSzivárványszínű kávék (Forrás: boredpanda.com)

Mason Salisbury barista specialitása, hogy ételfesték felhasználásával színpompás kávékölteményekkel lepi meg a kávézóba betérő vendégeket. A vidám ábrák úgy kerülnek a kávéra, hogy az ételfestéket a barista a tejhabra helyezi, s csak ezt követően tölti fel tovább a csészéket.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen