Életmód

Ingyen karácsonyi menüt ad az időseknek és hajléktalanoknak egy londoni étterem

Egy londoni étterem – amelyet egyébként egy muszlim tulajdonos üzemeltet – ingyen ad háromfogásos karácsonyi menüt a hajléktalanoknak, illetve az idős embereknek.
Török étterem Háromfogásos menüt ajánlanak többféle főétellel (Forrás:Twitter / Cheryl Fergison)

Karácsonykor ingyen háromfogásos menüt ajánl az idősek és a hajléktalanok számára egy londoni étterem, hogy így „senkinek ne kelljen egyedül ennie” az ünnepek alatt.

A London délkeleti területén található Shish Étterem arra kéri a helyieket, hogy másoknak is szóljanak az akcióról – emellett pedig maga az étterem is plakátokat helyezett ki, amelyeken többek között az olvasható, hogy december 25-én senkinek nem kell egyedül ennie, hiszen betérhetnek majd az étterembe.

A közösségi médián is hamar elterjedt a hír az ingyen menüt felajánló étteremről, többen igen pozitívan fogadták a kezdeményezést. Egyebek mellett arról írtak, hogy igen önzetlen, egyben ritka az étterem felajánlása, mások pedig azt emelték ki, hogy míg a legtöbb étterem karácsonykor éppen arra hajt, hogy az ünnepi szezonban minél több pénzt bezsebelhessen, végre akad egy, amely ad is valamit az embereknek.

Egy felhasználó pedig azt írta, hogy az általa ismert muszlimok ilyen tetteket hajtanak végre nagylelkűen – egyben azt írta, hogy „szóljon valaki a DailyMailnek” az akcióról. (A DailyMail ugyanis hagyományosan meglehetősen egyoldalúan mutatja be a muszlimokat.)

Az ingyen ebédet egyébként az étterem december 25-én biztosítja déltől egészen délután hat óráig. A vacsora magában foglalja többek között a levest és cacikot, fő fogásként csirkés, illetve zöldséges egytálételt vagy csirkés kebabot, továbbá desszertként rizsfelfújtat is.

Remélhetőleg az akció nagy népszerűsége mellett is tudják majd biztosítani mindenkinek az ingyen menüt, ami egyébként kétségtelenül egy nagyon szép karácsonyi ajándék lehet az idősek és a hajléktalanok számára.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen