hirdetés
Életmód

Jótékonyság: hogyan töltsünk meg egy cipősdobozt ajándékkal?

Igazán szép dolog karácsonyra összeállítani egy ajándékcsomagot a rászoruló gyerekek számára, viszont néhány szempontot azért érdemes lehet szem előtt tartani, hogy az ajándékunk igazán örömteli meglepetés lehessen.
Gyerekek A kép illusztráció (Forrás: samaritanspurse.org)
hirdetés

A „cipősdoboz akció” vagy eredeti, angol megnevezésén „Operation Christmas Child” lehetővé teszi, hogy az emberek örömet szerezhetnek a nehéz helyzetben lévő gyerekeknek. Az akció keretében a kórházban ünneplő, az árva, a nagycsaládban, tanyákon vagy kis falvakban élő, a csonka családban nevelkedő, vagy éppen a fogyatékos iskolákban tanuló gyerekek számára teszik örömtelibbé és szebbé a karácsonyt.

A Samaritan's Purse és a Ciposdoboz.hu egy-egy útmutatót is készített azoknak, akik szeretnének megajándékozni egy gyermeket az akció keretében. Ezek szerint az alábbiaknak megfelelően érdemes összeállítani a csomagot:

  • Keressünk egy átlagos méretű, jó állapotú cipősdobozt. A doboz alsó részét és a tetejét külön csomagoljuk, színes csomagoló papírral.
  • Kinek ajándékozunk? Mielőtt összeállítanánk a csomagot, mindenképpen döntsük el, hogy mennyi idős, és milyen nemű gyermeknek szánjuk az ajándékot! Ez sokat segít a csomag összeállításában.
  • Töltsük meg a csomagot ajándékokkal! A Samaritan's Purse szerint úgy érdemes az ajándékokat válogatni, hogy először a csomagba helyezünk egy, nagyobb ajándékot, ami emlékezetes, örömteli ajándék lehet a gyermeknek – ilyen például egy nagyobbacska, szép plüss állat, egy jó minőségű játékbaba, egy focilabda pumpával, a játékautók, egy ugrókötél, egy-két igazán jó minőségű műanyag figura és az interaktív játékok is. (Utóbbit csak elemmel, és lehetőleg plusz elemcsomaggal adjuk.)

Karácsonyi ajándékA nagyobb ajándék mellé jöhetnek a kisebbek (Forrás: simplycvsshopping.com)

  • A „főbb” ajándék mellé jöhet a többi, apróbb ajándék is, így például az iskolai kiegészítők (tollak, színes ceruzák hegyezővel, noteszek, színező könyvek, képeskönyvek), a nem folyékony higiéniai eszközök (fogkefe, szappan, hajkefe), a mindenféle kiegészítők (pólók, zoknik, sapkák, hajcsatok, gyerekeknek való ékszerek, elemlámpák plusz elemekkel), és néhány apró, személyes ajándék is (így például saját készítésű barátság karkötők, képeslapok és hasonlók).
  • A Ciposdoboz.hu szerint a csomagokban kerülni kell az agresszivitásra késztető képeket, játékokat (ilyenek a játékpisztoly, kés, vagy az agresszív pc-játék) a konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt, a folyékony dolgokat (például sampont, testápolót), a gyógyszereket és a törékeny tárgyakat (pl. tükröt, porcelánbabát) is.
  • Ha elkészült az ajándékcsomag, akkor nincs más dolgunk, mint leragasztani cellux ragasztó szalaggal, vagy átkötni zsineggel, majd a dobozra jól láthatóan ráírni, hogy milyen korosztályú, illetve nemű gyermeknek szánjuk a csomagot. (Például: „Fiú 10” vagy „Lány 8”.)
  • Az elkészült csomagokat december 18-ig lehet eljuttatni a cipősdoboz begyűjtő helyek egyikébe, amelyekről ITT olvashat bővebben.

Karácsonyi cipősdobozokA dobozokat színes csomagolópapírral csomagoljuk, a tetejét és alját lehetőleg külön-külön (Forrás: thecarpentersyard.org)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen