hirdetés
Életmód

Természetes karácsonyfa dekorációk

Bár manapság számtalanféle karácsonyfadíszt beszerezhetünk az üzletekben, a természetes, saját készítésű dekorációk is lehetnek nagyon mutatósak és stílusosak. Még talán éppen maradt is egy kis idő arra, hogy elkészítsünk néhányat ezek közül.
Karácsonyfadísz Természetes karácsonyfadísz (Forrás: kirstenrickert.com)
hirdetés

Tőzegáfonya-popcorn girland

Tőzegáfonya girlandA kukorica-áfonya arányt a tetszésünknek és az áfonyakészletünknek megfelelően variálhatjuk (Forrás: christmas.redeoutdoor.com)

A pattogatott kukoricából készült girlandok viszonylag népszerűek, ami nem is csoda, hiszen elég könnyen elkészíthetőek: csak némi türelem, cérna és tű szükséges hozzájuk. Az elkészítés folyamata leginkább a gyöngyfűzéshez hasonlít, így akár a nagyobb gyerekekkel együtt is elkészíthetjük a popcorn-girlandokat. Ha néhány ehető, színes bogyót (például tőzegáfonyát, csipkebogyót) is beszerzünk, azzal különösen ünnepivé varázsolhatjuk a girlandot.

Mini fenyőfa ágacskákból

Karácsonyfa dekorációGyors és bájos dísz (Forrás: easypeasyandfun.com)

Ha maradt még otthon néhány jégkrémpálcika vagy hasonló, lapos és sima felületű fa tárgy, akkor könnyedén elkészíthetjük ezt a dekorációt is. A jégkrémpálcikán kívül mindössze néhány apró gallyra, fonálra, erős ragasztóra, és pici díszekre (gyöngyök, csillagok, bármi ami színes és látványos) lesz szükségünk. A gallyakat eltérő méretűre törve rögzítsük a ragasztóval a jégkrémpálcikára, végezetül pedig díszítsük a gyöngyökkel, csillagokkal. A fonalat ragasszuk a jégkrémpálca hátsó oldalára.

Díszített ágszeletek

Díszített ágakEgyszerű, de tetszetős dísz (Forrás: mountainmodernlife.com)

Aki ügyes, akár kézzel is díszítheti az ágszeleteket, egyébként pedig sablon segítségével is felvihetünk különböző mintákat. Akár az egyszerűbb ábrák is jól mutathatnak, mint például a csillagok, vagy a hópihék. 

Narancsszeletek

NarancsszeletekA narancsszeleteknek még az illata is jó

A narancsszeletek nem véletlenül nagyon népszerű karácsonyfa-dekorációk, hiszen egyrészt kellemes az illatuk, másrészt pedig könnyedén el lehet készíteni. Ha felszeleteltük a narancsot, alaposan törölgessük meg egy papírtörlő segítségével, majd pedig 110 Celsius-fokon szárítsük őket két óráig a sütőben. Ha ezzel megvagyunk, vegyük ki a narancsszeleteket, és miután kihűltek, egy késsel vagy tűvel készítsünk helyet a szalagnak vagy cérnának, amellyel a fára akaszthatjuk a díszt.

Tobozok

Toboz díszMasnival, fehérre festve (Forrás: architectureartdesigns.com)

Toboz díszApró díszekkel is szépek (Forrás: architectureartdesigns.com)

A tobozok akár önmagukban is lehetnek szépek, de egy-egy látványos masnival kiegészítve, vagy pedig akár fehérre, esetleg színesre festve különösen vonzó látványt nyújtanak. Emellett akár kis gyöngyöket vagy más díszeket is ragaszthathatunk a tobozokra, hogy azok még különlegesebbek legyenek.

Fahéj-csillagok

Fahéj-csillagIgazán szépek a fahéj-csillagok is

Újabb ötlet, amelyhez csak néhány eszközre lesz szükség a fahéjrudak mellett. A fahéj-csillagok elkészítéséhez egy-egy csillag esetében 5 fahéjrúdra, erős ragasztóra, szép szalagra, esetleg valamilyen kis mini csengőre lesz szükségünk.

 Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen