hirdetés
Életmód

A vörösboros forró csoki az idei tél egyik „legdivatosabb” itala

A forralt bor, a likőrök és természetesen maga a forró csoki mellett idén télen a gasztroblogok egy újabb italt „fedeztek fel”, mégpedig a vörösboros forró csokoládét. Bár a leírások szerint fontos, hogy az ital kiváló alapanyagokból készüljön, általában véve egyszerűnek írják le az ital elkészítését – magát az italt pedig mennyeinek.
Vörösboros forró csoki A vörösboros forró csoki az idei tél egyik legfelkapottabb itala (Forrás: downshiftology.com)
hirdetés

Különleges új divat hódít a népszerű gasztroblogokon és receptoldalakon, és az elmúlt napokban-hetekben egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy az idei karácsonyi szezon egyik legdivatosabb, otthon készíthető forró téli itala a vörösboros forró csokoládé lesz.

Többek között Martha Stewart is méltatta a különleges téli italt a hivatalos Facebook-oldalán, de például a Cosmopolitan magazin is elismeréssel írt a vörösboros italról, míg a Kitchn nevű gasztromagazin szerint a téli hidegben „elűzhetjük a rossz hangulatunkat” a különleges finomsággal. Természetesen a Daily Mail is kommentálta az új őrületet, a brit bulvárlap mellett azonban még a New York Times is szentelt egy cikket a vörösboros forró csokoládénak.

Persze, az Instagramnak is nagy volt a szerepe abban, hogy a vörösboros forró csoki népszerűvé váljon, hiszen rengetegen készítettek és osztottak meg fotókat az igazán látványos és finomnak tűnő forró italról.

Bár különböző receptek terjednek, közös bennük, hogy minőségi alapanyagokat ajánlanak. Eszerint a forró csokoládét nem kakaóporból, hanem valódi csokoládéból kell elkészíteni, tej és akár egy kevés sűrített tej felhasználásával. Az elkészült forró csokihoz kell hozzáadni a vörösbort, majd tejszínhabbal, vagy pedig némi mályvacukorral „megbolondítani”.

A Cosmopolitan szerint így készül a tökéletes vörösboros forró csoki:

Hozzávalók:

  • 1½ csésze tej
  • ⅓ csésze feldarabolt étcsoki
  • 1 csésze vörösbor
  • Tejszínhab
  • Mini mályvacukrok
  • Csokireszelék

Elkészítés:

  1. Melegítés közben keverjük el a csokit a tejjel.
  2. Adjuk hozzá a vörösbort, és keverjük el.
  3. Töltsük egy bögrébe.
  4. Végül díszítsük a tejszínhabbal, mályvacukorral és csokireszelékkel.



Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen