hirdetés
Életmód

Vidám színű 3D nyomtatott csokikat készítettek

A vidám színű és különleges formájú 3D nyomtatott csokik első ránézésre inkább tűnnek a gyerekeknek szánt építőkockának vagy akár furcsa formájú szappannak, mint finom édességnek – pedig valójában azok.
3D nyomtatott csoki Furcsa, de biztosan finom... (Forrás: dezeen.com)
hirdetés

A Universal Favourite a vásárlói számára színes, háromdimenziós nyomtatással készült csokoládétömböket készített karácsonyi ajándékként. A különleges színű és formájú csokoládékról elsőre nehéz elhinni, hogy ehetőek, valójában azonban egy ausztrál cukrászat gondosodott arról, hogy az édességek a lehető legkellemesebb ízvilágot nyújtsák.

A szokatlan karácsonyi csokoládétömböket az ausztrál dizájnügynökség a Sydney-ben található Bakedown Cakery nevezetű cukrászdával együttműködve tervezte meg. Az év végi ajándéknak szánt édességeket a tervezők szerint úgy alkották meg, hogy két kis „lépcső” együttesen alkosson egy, kocka formájú tömböt.

Többek között azért van jelentősége annak, hogy nem egy kocka, hanem két kisebb „lépcső” került a vevők „karácsonyfája alá”, mert így kétféle ízesítést is kipróbálhattak. A csokoládéknak nem csak színeik, hanem a bevonatuk ízesítése is eltérő, minden egyes ízt a tervezésbe bevont cukrászda kísérletezett ki.

Emellett a két „lépcsős” alakzatból felépülő tömb a vállalat szerint jelképes jelentőséggel is bír, hiszen az, hogy a két lépcső összeillesztésével kaphatják meg a teljes formát, arra enged asszociálni, hogy azok kiegészítik egymást – éppen úgy, ahogyan a tervezők és a megrendelőik is.

A csokoládékat egy szintén gondosan megtervezett dobozkában szolgálták fel, amelyeken a csokikockákhoz hasonló minták szerepelnek. A színes dobozok már önmagukban is igazán tetszetősek voltak, a csoki formája, és persze az elkészítésének módja azonban alighanem igazán nagy meglepetés volt a vásárlók számára.

A Universal Favourite egyébként eladásra is kínált a 3D nyomtatott csokoládékból, valamint nemrég egy nyereményjáték során is „gazdát keresett” néhány tömb csokinak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen