Életmód

Idén is több étteremben ehetünk akciósan Torkos Csütörtökön - térképpel

Idén elmarad a szokásos, egységes országos Torkos Csütörtök, mindez azonban nem jelenti azt, hogy egyetlen étterem sem tartaná meg a népszerű eseményt. Igaz, inkább csak Budapesten és a Balaton körül tartanak ebben az évben Torkos Csütörtököt a vendéglátóhelyek...
Étterem Bár központi rendezvény nincs ebben az évben, akciók azért többfelé akadnak (Forrás: healthyrise.com)

A hamvazószerda utáni, és a szigorú böjt előtti csütörtök hagyományosan az evés-ivás ideje volt – nem véletlenül nevezték azt tobozódócsütörtöknek, vagy kövércsütörtöknek. (Ekkor az emberek lényegében egy napra megszakították a böjtöt, hiszen hamvazószerdán viszont már böjtöltek.) Ugyancsak nem véletlen, hogy a korábbi években éppen ezen a napon rendezték meg az éttermek a Torkos Csütörtököt, amikor is az ételeket, illetve italokat kedvezményesen kínálták a vendégeknek. Az immár több mint tíz éves múltra visszatekintő rendezvény célja az étterembe járás népszerűsítése volt.

Ahogyan arról már írtunk, idén elmarad a megszokott, országos Torkos Csütörtök, ugyanis a Magyar Turisztikai Ügynökség kiszállt az esemény mögül, és kormányzati segítség nélkül a legtöbb vendéglátóhely számára nincs értelme belefogni a megrendezésébe. A Magyar Vendéglátók Régiós Szövetségének alapítója korábban kifejtette, hogy legalább hirdetésekkel és reklámokkal segíteni kellett volna, ám ilyen támogatásra sem számíthattak. Ráadásul a szigorúbb szabályok és így megnövekvő költségek is elvették az éttermek kedvét.

Éttermi étkezésA Torkos Csütörtök célja az éttermi étkezés népszerűsítése (Forrás: eatingedinburgh.com)

Mindez azért nem jelenti, hogy sehol ne találhatnánk olyan éttermet az országban, amely továbbra is akciókkal várja a vendégeket ezen a napon, ám már jóval nehezebb rájuk bukkanni, hiszen nincs már központilag rendezett esemény, így pedig honlapja sincs az Torkos Csütörtöki kedvezményeknek.

Az InfoRádióban a Balatontipp.hu főszerkesztője elmondta, hogy idén a vendéglátóhelyek elsősorban a Balaton körül tartanak Torkos Csütörtököt. Hozzátette, az esemény keretében az éttermekben 50 százalékos árengedmény jellemző, és néhol ez az italra is vonatkozik.

A Balatontipp.hu oldalon, ahol a Balaton körüli, az akcióban részt vevő éttermek listája is elérhető, az olvasható, hogy

„már 14 település 18 vendéglátóhelyén biztosítanak lehetőséget a kedvezményes vendégeskedésre március 2-án a Balatoni Torkos Csütörtökön”.

BorNéhol az italt is kedvezményesen adják (Forrás: elevagewineadvisors.com)

A legtöbb étterem egyaránt 50 százalékos kedvezményt ad az ételre és italra is, és egyes helyeken több napon át várják olcsóbb árakkal a vendégeket.

Több olyan étterem is van, amely télen ugyan csak hétvégén tart nyitva, de március 2-án kivételesen kinyitnak, míg máshol egészen húsvétig csütörtökönként kedvezménysorozattal várják a vendégeket.

A spontán módon továbbra is folytatódó kezdeményezést a Clementine Consulting elemzői úgy támogatják, hogy egy interaktív térképre gyűjtötték mindazokat az éttermeket, ahol 2017. március 2-án jelentős kedvezményeket ajánlanak a Torkos Csütörtökkel összefüggésben. Ezt alább lehet megtekinteni, illetve végigböngészni:Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen