hirdetés
Életmód

Kreatív és vidám húsvéti tálalás

Talán nem is gondolnánk, hogy a kreatív, ízléses tálalás mennyire „feldobhat” egy-egy fogást – ahelyett tehát, hogy a finom ételeket szokványos módon kínáljuk a vendégeknek és családtagoknak, ünnepekkor érdemes lehet egy picit több gondot fordítani a dekorációra is.
Gabonapehely-báránykák Gabonapehely-báránykák (Forrás: labellecarte.com)
hirdetés

„Kikelő kiscsibék” tojásból

Jóformán minden húsvéti asztalon szerepel a tojás – ettől azonban még nem kell „unalmasnak” lennie az ebből készült fogásoknak. Leginkább előételként ajánlhatjuk az igen aranyos és könnyedén elkészíthető kikelő kiscsibéket, amelyek már-már túl aranyosak ahhoz, hogy elfogyasszuk őket. A gyerekek azért biztosan szívesen megeszik az édes kis tojásokat.

Ennek elkészítéséhez előbb keményre kell főzni a tojást, amit később szépen meg kell pucolni. Fontos, hogy a legfrissebb tojásokat nagyon nehéz megpucolni, ezért olyat érdemes használni, ami még jó (itt olvasható, hogyan ellenőrizhetjük, hogy jó-e még a tojás), de már legalább három-négy napos. Ezt követően vágjuk le az alját és tetejét, majd például egy kiskanállal igen óvatosan szedjük ki a tojás sárgáját. A „kiszabadított” tojássárgájához keverjük egy kis sót, mustárt, majonézt, majd keverjük addig, amíg egyenletes és krémes állagú nem lesz. Az így kapott krémet töltsük habzsákba, majd óvatosan töltsük meg vele a tojás alsó részét. Répából elkészíthetjük a csibék csőrét, míg a szemeik borsból lehetnek. A lábak elkészítéséhez is tökéletes választás lehetnek a répacsíkocskák.

Répamintás cupcake

Egészen bámulatosan festenek ezek a feldíszített kis cupcake-költemények, amelyeket kettévágva úgy tűnik, mintha abban egy répa forma lenne. Elkészítésük nem igazán bonyolult, de minőségi alapanyagokra és eszközökre van hozzá szükség. Miután a muffin alap elkészült, és bevontuk azt csokoládés krémmel, tegyük az egészen a hűbe negyed órára. Ezt követően középen vágjunk ki egy répaformát úgy, hogy a kés alsó vége végig a süti középpontjában maradjon. Ha ezzel elkészültünk, emeljük ki a kivágott részt, és a helyére töltsük a narancssárgása színezett krémet. Legvégül a zöldre színezett mázzal néhány levelet is tegyünk a „répa” tetejére.

További kreatív inspiráció

NyuszirizsNyusziforma (Forrás: parenting.com)

NyuszikalácsNyuszikalács

Nyuszis hidegtálNyuszis hidegtál (Forrás: holicoffee.com)

KekszekMesés húsvéti kekszek (Forrás: waytobehappy.org)

Kreatív reggeliKreatív reggeli



Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen