hirdetés
Életmód

Védőoltással a pattanások ellen

A vakcina segítségével megszabadulhatunk a fájó, gyulladt dudoroktól!
Pattanás Sokaknak kell pattanásokkal küzdenie nap mint nap (Forrás: tuVozrd.com)
hirdetés

Sok nő életét keserítik meg a pattanások. Van, akinek már egészen fiatal kora óta mindennap meg kell küzdenie a nagy piros dudorokkal, aknékkal, amelyek ráadásként, ha el is múlnak, hegeket hagyhatnak hátra. Ez persze rendesen hazavághatja bárki önbizalmát.

A Kaliforniai Egyetem új felfedezése azonban sokaknak jelenthet könnyebbséget.

A pattanásokat egy Propionibacterium acnes nevű baktérium okozza, amely mindenki szervezetében megtalálható. Mivel a jelenléte teljesen normális, és testünknek némiképp szüksége is van rá, így nem a baktérium eltávolítása a cél. Tudósok azonban egy olyan antitestre bukkantak, amely képes elpusztítani azokat a fehérjéket, amelyek a baktériumban találhatóak, és amelyek a gyulladást is okozzák.

A védőoltást egyébként már el is készítették, ám még nagyon sok kísérletet kell elvégezni vele ahhoz, hogy piacra kerüljön. A remények szerint azonban két év múlva azonban már elérhetővé válik.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen