Életmód

Ruhatervezés Down-szindrómás gyerekekkel karöltve

Fiatal divattervezők egy csapata úgy döntött, Down-szindrómás gyerekeknek készítenek ruhákat azért, hogy a mindennapi öltözködésüket egyszerűbbé tegyék.
Kislány A gyerekek arca mindent elárul

Amennyiben a divattervezés kerül szóba, általában tűsarkakon tipegő modellek, extravagáns stílus és sokszor kényelmetlen darabok ugranak be a fejünkbe.

Az Atlas iskolában tanuló divattervezők egy csoportja - szám szerint tizenegyen - azonban egy merőben új ötlettel álltak elő. Down-szindrómás gyerekeknek szerettek volna ugyanis ruhákat tervezni, amihez a lurkók segítségét is kikérték.

A Down-szindrómával élők izomzata máshogy épül fel, valamint nem rendelkeznek olyan fejlett finommotoros képességekkel sem, mint az átlagemberek, épp ezért a cipzárak és gombok sokszor megnehezítik az öltözködést.

A fiatal divattervezők szerint szinte hihetetlen, hogy erre eddig egyik márka sem gondolt, így amikor felmerült az ötlet, egyikükben sem volt kétség, hogy megvalósítják azt.

Ehhez a Gigi' Playhouse oktatási központban tanulókat hívták segítségül. A megálmodott ruhákat a gyerekek pedig akár önállóan is képesek lehetnek felvenni.

A kicsik természetesen a legtöbb alkalommal mesébe illő, azaz szuperhősös, vagy épp hercegnős ruhákat szerettek volna, a tervezők azonban boldogan teljesítették a kívánságaikat, hiszen mint mondják, az öröm a lurkók arcán mindent megért.

Azzal pedig, hogy belevágtak ebbe a kezdeményezésbe, azt remélik, más cégek figyelmét is felhívják a fentebb említett problémára.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen