Életmód

A tésztafogyasztás jótékony hatása

Szakemberek most arra jöttek rá, hogy összességében egészségesebben táplálkoznak azok, akik a tésztát is beiktatják napi étrendjükbe.
Tészta A tészta is szükséges az egészséges táplálkozáshoz (Forrás: LiveInternet.ru)

A legegyszerűbb receptek egyik gyakori hozzávalója a tészta. Ezeket az ételeket nem csupán könnyű elkészíteni, de még a válogatós gyerkőcök többsége is hajlandó megenni.

Nemrégiben azonban kiderült, ennél sokkal fontosabb szerepet is játszik az egészséges étkezésben. Kutatók egy csoportja ugyanis azt vizsgálta, hogy milyen kapcsolatban van a tésztafogyasztás az egyéb hasznos tápanyagok, vitaminok bevitelével.

Arra jöttek rá, hogy azok a gyerekek, akik tésztát is rendszeresen esznek, étrendjük több rostot, folátot, vasat, magnéziumot és E-vitamint tartalmazott, tehát összességében, sokkal jobb minőségűek az ő étkezéseik.

A szakemberek természetesen a testtömeg-indexre, a testsúlyra, valamint a derék körfogatra is kitértek, ám ez esetben nem volt érzékelhető jelentős eltérés.

Eközben a Nemzeti Tészta Szövetség kommunikációs menedzsere, Diane Welland dietetikus azt is kifejtette, hogy noha a felnőttek közül sokan ódzkodnak a tésztától, miszerint az nagyon hizlaló, ezzel szemben az egészséges táplálkozás fontos része kellene, hogy legyen. A gyerekek, illetve a tinik szellemi és fizikai fejlődéséhez pedig elengedhetetlen.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen