hirdetés
Életmód

Ezek váltják ki bőrünk öregedését

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy bőrünk öregedése ellen bizony mi magunk is tehetünk, így az alábbi kiváltó okokat elkerülve, sokáig megőrizhetjük fiatalos külsőnket.
Bőrápolás Bőrünk rendkívül érzékennyé válhat (Forrás: Rkexquisite.com)
hirdetés

Természetesen sok múlik a genetikán is, ám az általánosságban elmondható, hogy a következő pontok elolvasása után, jó néhány hasznos információhoz juthatunk annak érdekében, hogy elkerüljük bőrünk korai öregedését.

A csapból is az folyik, különösen nyáron, hogy az UV sugárzás milyen negatívan hat bőrünkre - kiváltképp a rendkívül érzékeny arcunkra. Mindig gondoskodni kell a megfelelő fényvédelemről, hiszen ezek a sugarak mikrokárosodáshoz vezetnek és serkentik a szabad gyökök képződését. Noha ez először nem látható, ám idővel javarészt ezért alakulnak ki a ráncok és a pigmentfoltok.

Maradjunk még egy kicsit a környezeti tényezőknél. Sajnos a nagyvárosok egyik legkellemetlenebb velejárója a szmog. Ez a szennyezett levegő kitágult pórusokhoz és kisebb bőrhibákhoz vezet, valamint csak úgy, mint az UV sugárzás, serkenti a szabadgyökök kialakulását.

Noha a szmogot nem is igazán, a dohányzást, illetve a passzív dohányzást már annál inkább ki tudjuk kerülni. Tudni kell, hogy a papillák felelősek a bőr tápanyagellátásért. Az őket tápláló erek pedig a füst hatására szűkülnek.

Szintén rossz hatással van a bőrünkre a túlzásba vitt fehérliszt-, cukor-, szénsavas ital-, illetve alkoholfogyasztás. Emellett a túl sok fizika megterhelés és a mentális stressz is káros.

Még akár az is előfordulhat, hogy rendszeresen ápoljuk a bőrünket, mégis úgy érezzük van valami probléma. Ez a helytelen bőrápolási rutinnak, illetve a nem bőrtípusunknak megfelelő termékek használatának köszönhető. Ezek miatt ugyanis kültakarónk elvesztheti a természetes ellenálló képességét, ami mondani sem kell, szervezetünkre is károsan hathat.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen