hirdetés
Életmód

Naponta 3 csésze kávé akár hosszabb életet is eredményezhet

Sőt, a kutatók szerint a koffeines, illetve a koffeinmentes változat között sincs különbség ebből a szempontból.
Kávé Napi 3 csésze a gőzölgő finomságból igazán jót tehet (Forrás: Pexels.com)
hirdetés

Sok vita alapköve a kávéfogyasztás, valamint az, hogy egészséges-e vagy sem. Az elmúlt években azonban sorra jelennek meg újabbnál újabb kutatások arra nézve, hogy igenis jó hatással van a szervezetünkre. Persze azért nem szabad túlzásba vinni.

Egy új tanulmány során például megállapították, hogy naponta 3 csésze kávé elfogyasztása az életünket is meghosszabbíthatja, hiszen lecsökkenthetjük vele a májbetegségek, a keringési és az emésztési betegségek kialakulásának kockázatát.

A nagyszabású kutatást az Imperial College London és az International Agency for Research on Cancer nevezetű rákkutató ügynökség végezte el, amely során 16 éven keresztül figyeltek meg 520 000, átlagosan 35 éves résztvevőt, összesen 10 országból.

Ez idő alatt arra a megállapításra jutottak, hogy a napi 3 csésze kávét fogyasztó férfiak esetében 18, míg a nőknél 8 százalékkal kisebb volt a halálozási arány.

A Dél-Karolina Egyetemen hasonló eredményekre jutottak. Ők is 16 éven keresztül kísértek figyelemmel 186 000 embert, míg végül azt derítették ki, hogy a napi egy csésze kávé 12, a három csésze pedig 18 százalékkal csökkentette a halálozási arányt.

Mindemellett azt is érdemes kihangsúlyozni, hogy mindezért a kávéban található „antioxidáns növényi összetevők” lehetnek a felelősek, így az sem számít, hogy koffeines vagy koffeinmentes változatot iszunk.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen