hirdetés
Életmód

Így csökkentsük az izzadást természetes módszerekkel

Nyáron különösen fontos, hogy megállítsuk a kellemetlen testszagok kialakulását. A dezodorokon túl azonban tehetünk még néhány lépést afelé, hogy megelőzzük ezt a problémát.
Dezodor A dezodorok legfőbb feladata, hogy megakadályozzák a kellemetlen testszagot (Forrás: Notey.com)
hirdetés

Napjainkban rengeteg féle dezodort találhatunk a polcokon. Nem szabad elfelejteni azonban, hogy az izzadás egy természetes folyamat, így szabályozódik ugyanis a testhőmérsékletünk. Épp ezért, nem túl szerencsés, ha teljesen megakarjuk szűntetni ezt a folyamatot.

Ahogyan az a dezodorok nevéből is kiderül, ezeknek a termékeknek nem az izzadás megállítása a feladatuk, hanem a szagtalanítás.

A verejtéknek egyébként normális esetben, nincs semmilyen kellemetlen szaga. Csupán néhány baktérium a felelős azért, hogy ha kialakul ez a kellemetlenség.

Dezodorok megannyi variációja ácsingózik a boltok polcain. Vannak krémesek, zselés állagúak, spray-s kiadásúak, stickek, tömbök, alumíniumot tartalmazó és nem tartalmazó fajták. A határ a csillagos ég, ám ne feledjük el, hogy néhány természetes módszerrel is sokat segíthetünk a túlzott izzadás problémáján. Gondolunk ezalatt arra, amikor normál külső hőmérsékleten, nyugalmi állapotban is túlzottan verejtékezünk.

  • Az első és legfontosabb dolog a zuhanyzás. Ez a leghatékonyabb módszer a kellemetlen szagok ellen.
  • Sportoljunk vagy szaunázzunk rendszeresen. Ez a két tevékenység ugyanis idővel segíti szabályozni a hőháztartásunkat. Így aztán a fentebb említett nyugalmi állapotban lévő verejtékezésnek is gátat szabhatunk.
  • Természetesen az sem mindegy, hogy milyen ruhát választunk. A nagy melegben értelemszerűen hordjunk inkább szellős és világos darabokat, emellett pedig kerüljük el a szintetikus anyagokat. A természetes anyagú ruházatok egyébként magukba szívják a nedvességet, ám a kellemetlen szagok nehezebben alakulnak ki alattuk.
  • Végül pedig nagyon kell arra is figyelni, hogy mit iszunk. Kerüljük az alkoholokat és a kávé helyett is inkább válasszunk langyos teát.


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen