hirdetés
Életmód

Egy fürdetési technika, amitől teljesen ellazulnak a babák

A módszert egy francia újszülött ápoló és csecsemős nővér, Sonia Rochel fejlesztette ki, aki olyannyira képes ellazítani a piciket, hogy szinte rögtön el is alszanak.
Baba A fürdetés után rendkívüli módon megnyugszanak a babák (Forrás: Pexels.com)
hirdetés

A fürdetés sok szülő számára kissé félelmetes lehet az első alkalmakkor, hiszen a törékeny apróságokat a kezükben tartva talán sokan tartanak attól, hogy kárt tesznek az újszülöttekben.

Sonia Rochel azonban kifejlesztett egy rendkívül lazító fürdetési módszert, amelyet meg is tanít a szülőknek, így amellett, hogy a félelem megszűnik, csodás relaxációs élménnyel gazdagszik az édesapa, az édesanya és a baba is.

A technika lényege valójában nagyon egyszerű alapokon nyugszik. Sonia azt mondja, a víz kellemes csobogása, valamint a simogató mozdulatok az anyaméh környezetét idézik fel.

Az ápolónő nem használ semmiféle fürdetőszert, csupán az érintésre és a vízre hagyatkozik. Módszerét rendszeresen tanítja Franciaországban, ám azt fontos kihangsúlyozni, hogy tanulás és szakértő segítsége nélkül, csupán a videót látva, senki se próbálja ki otthon az újszülöttön!

Mindazonáltal Sonia-nak van néhány tippje ahhoz, hogy a fürdetés varázslatos élménnyé váljon.

Az első és talán legfontosabb dolog, hogy az éhes babát semmilyen módszer nem fogja megnyugtatni. Az ápolónő szerint, aki már 39 éve dolgozik a szakmában, a legideálisabb, ha evés után 20-30 perccel végezzük el a fürdetést.

Ahogyan láthattuk a videóban, Sonia egyáltalán nem retten meg attól, hogy a babák szemét, fülét és száját is éri egy kis víz, pedig ettől sok szülő tart. Az ápolónő pedig azt mondja, ettől csak még magabiztosabbak lesznek a picik később vizes környezetben.

A zuhanyfej kellemes masszírozása nem csak a felnőttek fejbőrének esik jól. Manapság pedig már lehet kapni olyan zuhanyfejeket, amelyeket speciálisan babáknak készítettek. Szerezzünk be egy ilyen eszközt, és lágyan csorgassuk vele a vizet a csöppség fejére.

Az újszülötteknél egyáltalán nem ritkák a hirtelen, reflex-szerű mozgások. Sonia példának azt hozza fel, ha épp csak hozzáér a kis kezük a kád széléhez. Legyünk felkészültek, és amíg egyik kezünkkel tartjuk a csecsemőt, addig a másik legyen mindig a pici közelében.

Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, próbáljuk a fürdetés élményét megnyugtatónak felfogni. Legyen az egy olyan tevékenység, amely során nem csak a baba, de a szülők is relaxálnak. Amint ezt tudatosítjuk magunkban, sokkal jobban elfog lazulni a pici és a fürdető is.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen