hirdetés
Életmód

Fogyás, de milyen áron?

Jasmine Bishopot évekkel ezelőtt sokszor csúfolták a testsúlya miatt, így a lány eldöntötte, lefogy, legyen annak bármi ára. Képes volt akár naponta húsz szem hashajtó tablettát is bevenni.
Fogyás Felnőttek, tinédzserek... az áhított külső utáni vágy miatt sokan mindenre hajlandóak (Forrás: Corpsparfait.org)
hirdetés

Jasmine kálváriája 17 esztendős korában kezdődött. Ekkor kereste fel ugyanis orvosát a rendszertelen menstruációja miatt. Kivizsgálták és meg is mérték a testsúlyát. A doktor közölte vele, hogy túlsúlyos, így fogynia kellene.

Ez már feltehetőleg csak az utolsó csepp volt a pohárban Jasmine számára, akit korábban iskolatársai nem egyszer bántottak a súlya miatt.

A fiatal lány elhatározta, lefogy, legyen is a karcsúságnak bármi ára. Teljesen felborultak az étkezési szokásai. Mint mondja, állandóan nassolt, azután pedig hánytatta magát, és hashajtót vett be.

Mivel félt, hogy szülei rájönnek az egészre, a tablettákat mindig esténként szedte, aminek persze az lett a végeredménye, hogy Jasmine sokszor az éjszakákat is a mosdóban töltötte. Sőt, még arra is volt példa, hogy a WC-n ülve aludt el.

A lányt az sem érdekelte, hogy fizikailag rettentően érezte magát, hiszen mindent megakart adni a karcsúságért.

Végül 76 kilóról 38 kilóra fogyott, és egy idő után szülei előtt sem tudta titkolni evészavarát. Édesanyjának és édesapjának szerencsére sikerült rábeszélniük Jasminet arra, hogy keressen fel egy orvost.

A kezelések és a felírt antidepresszáns szerencsére meghozta a várva várt hatást. A fiatal lány szép lassan újra enni kezdett.

Jasmine ma már 22 esztendős, teljesen normális a testsúlya és azóta életet adott már kislányának is.

A szakemberek, akik étkezési rendellenességgel foglalkoznak, azonban aggasztónak tartják, hogy a tinédzserek bármikor hozzájuthatnak a hashajtó pirulákhoz, ráadásul úgy, hogy általában meg sem kérdezik őket, miért is akarják szedni.

Szeretnék emellett elérni azt is, hogy egy-egy gyógyszeres dobozba csak 10 pirula legyen maximum, és az is fellegyen tüntetve rajta, hogy ezek a tabletták nem használhatóak fogyáshoz.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen