hirdetés
Életmód

Ezekkel a módszerekkel tartósabb lesz a parfüm

A lentebb olvasható trükkök segítségével még többet kihozhatunk kedvenc illatunkból!
Parfüm Nem mindegy, hova fújjuk a kedvenc parfümünket (Smarteideer.com)
hirdetés

Az első és legfontosabb szabály: a kevesebb néha több. Ez nagyon igaz! Nem érdemes telelocsolnunk magunkat még a legfinomabb illatú parfümmel sem, mert az csöppent sem vonzó, sőt, inkább taszító.

Sokan abba a hibába esnek, hogy mivel egy idő után nem érzik a saját illatukat, így mindig fújnak egy kis utánpótlást. Öreg hiba, hiszen természetes, hogy az orrunk egy idő után hozzászokik a szagokhoz.

Feltehetőleg az a legközismertebb tény, hogy a pulzuspontokon jönnek ki leginkább az illatok. Melyek ezek? Nyak, fül és csukló.

Érdemes leszokni arról is, hogy parfümözés után összedörzsöljük a kezünket, illetve a csuklónkkal a nyakunkat. Ilyenkor ugyanis szépen összetörtjük az illatmolekulákat, amelynek az eredménye az lesz, hogy a finom illat hamar elillan.

Tartsuk meg a kellő távolságot. Sose fújjuk túl közelről a parfümünket, hiszen a legjobb eredmény elérése érdekében nagyjából 15 centiméterre legyen tőlünk az üveg.

Amennyiben szeretnénk, a hajunkra is fújhatunk 1 spriccet, így amikor meglibbentjük tincseinket, mi is részesülhetünk a mennyi illatból.

Az viszont minden bizonnyal kevésbé ismert tény, hogy a legjobb, ha közvetlenül fürdés után parfümözünk (persze reggel). A meleg hatására ugyanis kitágulnak a pórusok, így bőrünk is könnyebben "szívja fel" az illatot.

Ez igaz a hidratálásra is. Mindig parfümhasználat előtt kenjük fel kedvenc testápolónkat, vagy olajunkat, hiszen így is jobban beszívódik az illat.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen