hirdetés
Életmód

A milliószor feltett kérdés: Hogyan szabaduljunk meg a narancsbőrtől?

Tényleg létezik rá valódi megoldás? És, ha igen, akkor mi az?
Narancsbőr A narancsbőr szinte mindenkit érint! (Forrás: Hayatouki.com)
hirdetés

A narancsbőr, avagy cellulit, rengeteg nőt érint. A férfiakat már annál kevésbé, hiszen az ő kötőszövetük felépítése , illetve hormonjaik mások a nőkével összehasonlítva.

Fontos tudni, hogy bár társadalmunk már hosszú évtizedek óta azt sugallja, a feszes és gödröcskéktől mentes bőr a szexi és elfogadott, ám gyakorlatilag nagyon kevés olyan nő van, akinél nem merül fel ez a "probléma".

Az idézőjel azért is szükséges, hiszen a narancsbőr "gyakorlatilag normális másodlagos női nemi jellegnek tekinthető"!

Arról számos cikk szól, hogy a nem elegendő vízfogyasztás, a túlsúly, illetve a mozgásszegény életmód a fő kiváltó okai lehetnek a cellulit megjelenésének. Ez igaz is, ám a döntő többségben mégis a gének "hibáztathatóak" ezért.

Megannyi krém és gyakran több tízezer forintba kerülő kezelések ígérek a változás csodáját. Az persze meglehet, hogy segítenek a bőr feszesítésében, ám vélhetően az egyetlen igazi megoldás, amely bár csodát nem tesz, de javíthat a kötőszövetek felépítésén, az a mozgás.

Igen, ezzel valószínűleg nem árulunk el újdonságot, ám azzal azért nem biztos, hogy mindenki tisztában van, hogy pontosan milyen féle mozgásformák vannak igazán jó hatással a narancsbőr kezelésére.

Mindenképpen érdemes megemlíteni a súlyemelést, ami bár nem tudja teljesen átalakítani a kötőszöveteket, mégis enyhíthet a gödröcskék erősségén.

Mielőtt bárki megriadna a súlyzó szót olvasván, ne azt képzeljük, hogy kétajtós szekrénnyé kell gyúrnunk magunkat. A hangsúly kiváltképp a guggoláson van, amely leginkább a lábakat és a feneket dolgoztatja meg. Ezek pedig mint tudjuk, a leginkább cellulit által érintett területek.

A sima guggolás persze egy idő után kissé unalmassá válhat, amitől pedig fennáll a veszélye annak, hogy idő előtt feladjuk a próbálkozást. Épp ezért itt egy szuper gyakorlatsor, amely kifejezetten a narancsbőr elleni harcban segít mindenkit.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen