hirdetés
Életmód

Egy hatékony, de olcsó módszer a duzzadt szemekre

Az alábbi módszerrel nem csupán a szemek körüli puffadt részeket csökkenthetjük, de az arckontúrok is jobban láthatóak lesznek tőle.
Jég A jégkocka a kontúrokat is szépen kiemeli
hirdetés

A szem körüli duzzanatot sokféle tényező kiválthatja. A kevés alvás, a túlzott alkoholfogyasztás, a jetlag, ha túl sok sót vittünk be vagy épp ha túl sok vizet ittunk elalvás előtt. Ezek mind-mind bőr alatti vizesedéshez vezetnek.

Ezeket a területeket könnyen megtalálhatjuk, elég csak kicsit megnyomkodni a bőrünket.

Erre a problémára azonban van egy egyszerű, de annál nagyszerűbb megoldás, ami nem más, mint a jég!

A jégkockás kezeléseket számos szépészeti létesítményben alkalmazzák, de akár mi magunk is kipróbálhatjuk otthon. Ebben nyújt segítséget az alábbi videó.

Lisa Eldridge a művelethez egy organikus muszlin szövetet használ, ebbe csomagolja be a jégkockát. Fontos tudni, hogy egy adott területen 15 percnél tovább ne tartsuk a szövetet, illetve azoknál a részeknél, ahol a hajszálerek sérültek semmiképp se használjuk!

A jég látványosan csökkenti a duzzanatot, a bőrpírt és nagyszerű hatással van a pattanásokra is.

Ám nem csak a felpüffedt szemek esetében alkalmazhatjuk a jeges kezelést. Mivel a jég fokozza a vérkeringést, így a kissé megereszkedett kontúrokat is helyreigazítja.

Egy próbát mindenképp érdemes adni a módszernek!

Sőt, a hatását akár azzal is fokozhatjuk, ha a fagyasztás előtt a vízbe zöldteát, rózsavizet, citromot vagy épp uborkát teszünk. A zöldtea szintén nyugtató hatású, a citrom pedig amellett, hogy fertőtlenít, még a pigmentfoltokat is halványíthatja - hívja fel a figyelmünket a Retikül.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen