hirdetés
Életmód

A természet derűjével ajándékozza meg a gyerekeket a Sárréti Pegazus Lovarda

Egészen különleges hely a Sárréti Pegazus Lovarda és Vendégház, amely egy merészet álmodó család alázatos munkájaként született meg, hogy aztán ez a megvalósult álom másokat, közöttük több súlyos betegségből gyógyult gyermeket is hozzásegítsen újabb álmok beteljesedéséhez.
Sárréti Pegazus Lovarda A Sárréti Pegazus Lovardában természetesen a lovak közelsége az egyik legmeghatározóbb élmény
hirdetés

Az Alföld északi részén, Sárrétudvarin működik egy lovarda, amelynek küldetése, hogy

„egy életre szóló élményt nyújtson a vendégeknek, hogy visszatérve a mindennapjaikba képesek legyenek maradandót alkotni az élet minden területén”.

A vendégkönyv oldalait böngészve körvonalazódik előttünk az őszinte öröm és felüdülés, amely bizonyára élteti mindazt a gondoskodást és alázatos munkát, amely a Sárréti Pegazus Lovarda és Vendégház lelke.

Sőt, mielőtt akár egy sort is elolvasnánk a vendégkönyv lapjairól, a színes rajzok derűjét látva könnyedén átérezhetjük, hogy a természet és a lovak közelsége, az új élmények és a szeretetteljes támogatás milyen értékes útravalót jelenthet azoknak, akik hosszabb-rövidebb időre részesei lehettek a lovarda életének.

VendégkönyvA vendégkönyv lapjain színes rajzok és ábrák kísérik a bejegyzéseket

„Újabb hónap, újabb évek, újabb mosolyok és könnyek, jön majd új tél és lesz még új nyár, de olyan hely, ahol ilyen hamar otthonra leltünk, még nem adatott. Mi ezt megbecsüljük és megköszönjük! A hangok, a fények, az illatok, mind csodás érzést keltenek bennünk, magunkkal visszük, és mindig felidézhetjük, ha kicsit elfáradunk elfelejtjük, hogy igen, létezik ilyen!” – olvasható a vendégkönyv egyik lapján a Madarász utcai Onkológiai osztály gyógyult gyermekeinek és kísérőinek bejegyzése.

Nemcsak a vendégkönyv bejegyzései, de azok a fotók is hasonló érzéseket idéznek fel, amelyek a Heim Pál Gyermekkorház Onko-haematológiai Centrumának gyógyult kis betegeinek látogatását örökítik meg. A lovarda vezetője, Kádárné Ica folyamatosan támogatja a gyerekek gyógyulását azzal, hogy a lovardában hasznos és gyógyító perceket adományoz nekik.

Sárréti Pegazus LovardaA lovak és a természet közelsége egyaránt értékes ajándékok

A lovak közelségében már önmagában van valami megmagyarázhatatlan varázs – abban, ahogyan az állatok lassacskán beengednek az ő nagyrészt csendes és titkos világukba, és ahogyan a természet új arcát ismerhetjük meg ezeknek az óriásoknak a finomra hangolt mozdulatokból álló „beszédén” és a szokásain keresztül. A gyerekek számára mindezen túl értékes élmény az a szeretet, szabadság és meghittség is, amelyet a lovak jelenléte, és a lovardát körülölelő természet nyújtanak.

Kádárné Ica azt tapasztalta, hogy az érkező gyerekeknek az ő lovardája és az ott élő lovak jelentik az igazi életet, és úgy vette észre, a gyerekek mentális állapotában is javulást hozott az ott töltött idő. A lovarda vezetője úgy érzi, ő maga is több lett attól, hogy megismerhette a gyerekeket, és attól a rengeteg tiszta érzelemtől, amelyek ezek a gyerekek adtak számára.

Sárréti Pegazus LovardaA Sárréti Pegazus Lovarda emlékeit szívesen idézik fel később a látogatókHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen