hirdetés
Életmód

Így tisztítsuk meg szőnyegünket hatékonyan, de olcsón!

Íme néhány filléres csodaszer, amelyek segítségével könnyedén megszabadulhatunk a makacsnak bizonyuló szennyeződésektől.
Szőnyeg A szőnyegtisztítás is lehet olcsó, de hatékony (Forrás: Loversiq.com)
hirdetés

Amennyiben kisgyermek vagy háziállat van otthon, szinte elkerülhetetlen, hogy a szőnyeg ne legyen koszos. Nem kell azonban egyből erős vegyszerekkel nekiesnünk a takarításnak. Érdemes először szétnézni a konyhánkban, hiszen néhány filéres hozzávaló segítségével újjá tudjuk varázsolni a makacs szennyeződésekkel tarkított szőnyegünket.

Kezdjük is a sort az ecettel. Ez az olcsó, de annál nagyszerűbb szer szinte minden háztartásban fellelhető és rendkívül sokrétűen felhasználható. Természetes, hatékony és egyáltalán nem drága. Kell ennél több?

Először is öblítsük ki a felmosó vödrünket, majd töltsük meg meleg vízzel. 10 százalékos ecetből nagyjából két decinyit, 20 százalékosból pedig kevesebbet kell használnunk. Lehet akár a fele is az imént említett mennyiségnek.

Ezután vegyünk egy mosókefét, mártsuk bele az ecetes vízbe és dörzsöljük át a szőnyeget. A vizeletfoltoknak búcsút inthetünk, a szagok is megszűnnek, természetessége végett pedig rendszeresen használhatjuk.

Következzen most a szódabikarbóna, amely szintén ismert tisztító, valamint szagtalanító hatásáról. Szőnyegtisztításhoz kiváló. Nincs is vele más dolgunk, minthogy beszórjuk vele az érintett felületet, majd szőnyegtisztító gép, esetleg egy vizes mosókefe segítségével felszedjük a szennyeződést.

Végül, de nem utolsó sorban nem szabad elfeledkezni a mosogatószerről, amely rendkívül hatékony a zsíros foltokkal szemben. Ez akkor tud különösen hasznos lenni, ha a kisgyerek, vagy az állat által kipotyogtatott étel maszatot hagy a szőnyegen. Meleg vízben feloldva, vizes kefével távolítsuk el a szennyeződést.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen