hirdetés
Életmód

Fordított Black Friday lesz Balatonfüreden

Tavaly volt, ahol parkolóhelyért folyó csatározás fordult át lövöldözésbe, máshol „csak” az új számítógépek iránti vágy fordult tömegverekedésbe. Amerika-szerte, ahogy kinyitnak a boltok és elkezdődik a Black Friday, elvesztik önuralmukat az emberek. Az őrült tömegről és a verekedésekről sok videó is készült tavaly. Magyarországon is volt már arra példa, hogy agresszívvá váltak a bevásárolni induló tömegek. Egy csokoládébolt most arra hívja fel a figyelmet, hogy pénzért nem lehet boldogságot venni! Ugyanakkor boldogabbak lehetünk, ha segítünk másokon! A boltban ezen a napon nem csökkentik az árakat, hanem emelik! A Black Friday napján dobják piacra azt a 100.000 Ft-os Mikulás-csomagot, amely jótékony célt szolgál.
Füred Kapitány, a helyi mesehős Füred Kapitány tavaly 1.000.000 Ft-ot gyűjtött össze a rászorulók tüzelőjére
hirdetés

Magyarországon is rendszeresen verekednek az emberek, ha vásárlásról van szó. Itthon az első komoly bolti verekedés 2002-ben volt. Ebben az évben az Electro World nyitotta meg kapuit, a tömeg be akarta nyomni az áruház ajtaját és dulakodtak a  rendőrökkel is. De volt arra is példa, hogy plüssmackókért pofozkodtak a bevásárlók egy szupermarket pénztára előtt.

Pénteken ismét indul a Black Friday - roham! Balatonfüreden nem valószínű, hogy megrohanják majd Füred Kapitány, a balatoni mesehős bázisát, de itt is lehet majd őrült árakon vásárolni. Igaz nem olcsóbban, hanem inkább drágábban. Ezen a napon dobják piacra az ország legdrágább Mikulás-csomagját, amely 100.000 forintba kerül.

A már-már hihetetlenül drága ajándékot egy balatonfüredi csokoládéboltban árulják majd. Ez az ország első, felnőtteknek szóló Mikulás - csomagja. Az akció szervezői arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy ha a felnőttek nem is hisznek a Mikulás létezésében, de legalább a jó cselekedetek erejében kellene. A piros csomagolásban olyan csokik, bonbonok találhatók, amelyeket sörrel, pezsgővel, és balatoni borokkal ízesítettek! Az akció bevétele jótékony célt szolgál. 

Az akcióval arra is rá szeretnének világítani, hogy több kutatás is bizonyítja, önmagában a pénz és a vásárlás nem boldogít. Legalábbis hosszabb távon nem. Mint ismert: az Oxford Economics által publikált "Living Well Index" korábban azt vizsgálta, hogyan birkóznak meg az emberek az élet  feszültségeivel. A kutatók 8250 embert kérdeztek meg.

Az eredményekből az látszik, hogy a jó alvás, a minőségi szexuális élet nagyobb hatással van a jólétre, mint mondjuk a sok pénz, a felesleges javak birtoklása.  A boldog emberek számára leginkább a munkahelyi biztonság, a baráti és családi kapcsolatok, szeretteik egészsége fontosabb, mint az utazás, vagy mondjuk egy drága ruha, esetleg a luxusautó. Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen