Életmód

Ebben az öt gyümölcsben kifejezetten kevés a szénhidrát

A friss gyümölcsök jellemzően viszonylag alacsony kalóriatartalmúak, ráadásul kifejezetten egészségesek is, a szénhidráttartalmuk viszont arányaiban magas lehet. Mindez leginkább azok számára lehet problémás, akik fokozottan figyelnek a szénhidrát-bevitelre – de általánosságban elmondható, hogy nekik is érdemes rendszeresen gyümölcsöt fogyasztaniuk. Alább öt olyan gyümölcs szénhidráttartalma ismerhető meg, amelyek kifejezetten ideálisak lehetnek egy szénhidrátban szegény étrend részeként is.
Eper Az epernek is alacsony a szénhidráttartalma (Forrás: pixabay.com)

Mézharmat dinnye

A mézharmat dinnye 100 grammjában átlagosan 9,09 gramm szénhidrát van, emellett pedig remek C-vitamin- és káliumforrás is a gyümölcs. A C-vitamin áldásos hatásai ugyan többnyire ismertek, de a káliumról talán érdemes lehet megjegyezni, hogy segít az ideális vérnyomás fenntartásában is.

Őszibarack

Az őszibarack igen kedvelt csemege, ráadásul nem is tartalmaz túl nagy mennyiségű szénhidrátot – 100 grammonként jellemzően 9,54 grammal számolhatunk. Persze, nem mindegy az sem, hogyan esszük – nyersen és önmagában kitűnő választás lehet, de akár egy kis túróval, esetleg joghurttal is tálalhatjuk.

Görögdinnye

A nyár egyik nagy kedvence a görögdinnye, ami amellett, hogy különösen is jól tud esni a nagy melegben, 100 grammonként mindössze 7,55 gramm szénhidrátot tartalmaz. Említésre érdemes vele kapcsolatban még a magas A-vitamin- és víztartalma is.

Eper

Az eper az év egyik elsőként megjelenő gyümölcse, már tavasszal is beszerezhetjük a boltokban. 100 gramm eperben általában mindössze 7,68 gramm szénhidrát van, ellenben kálium és C-vitamin forrásként sem az utolsó!

Kantalup dinnye

A végére ismét egy dinnye került – a kantalup sárgadinnye 100 grammja ugyanis csupán 8,16 gramm szénhidrátot tartalmaz.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen