Életmód

Az egészségügyi minták szállítása

Gyakran kerül sor arra, hogy egy-egy egészségügyi mintát szállítani kell egyik intézményből a másikba. Erre a feladatra mindig célszerű felkeresni egy nagyon megbízható, és szakértelemmel rendelkező céget.
Az egészségügyi minták szállítása Az egészségügyi minták szállítása

Nagyon sok tényezőre kell figyelni: mennyire megfelelő a tárolás, mennyire számít a gyorsaság, milyen tárolóedényzetet használnak, a szállító szakember rendelkezik-e a megfelelő képesítéssel és szaktudással, de a legfontosabb, hogy a megfelelő hőmérsékleten történjen a transzfer, ezzel biztosítva, hogy a minták tökéletes állapotban érkezzenek meg a kívánt helyre. Semmiképpen ne kísérletezzünk egy magán úton történő szállítással.

De mik is azok az egészségügyi minták?

Legtöbb embernek leginkább az őssejtek jutnak ilyenkor eszükbe, de számos más dolog is ide tartozik, mint példaul a mélyfagyasztott embriók, a diagnosztikai minták, a hereopiátum, mélyfagyasztott ivarminták, ha egészségügyi mintákról van szó.

Amikor egy baba megszületik, akkor lehetőség van a köldökzsinórból kinyert őssejteket levetetni, melyet egy speciális edényben és mínusz 190 Celsius fokon tudnak tárolni, ahhoz, ne károsodjon. Van olyan amikor egy egy vizsgálatot csak másik városban lehet elvégezni, ami jóval messzebb esik attól az intézménytől, ahol a beavatkozás történik. Ilyenkor nem az adott személynek kell a cél intézménybe utazni, hanem a levett mintát szállítják csak el. Akár külföldre is lehet mintát szállíttatni, vagy akár hozatni. Gyakran történik ez a külföldi donorsperma vásárlásakor. Lombikprogram során a későbbi felhasználásra szánt, lefagyasztott embriók szállítása merülhet fel.

Óvatosság mindenek előtt!

Nem hatalmas méretű szállítmányokról van a legtöbb esetben szó, hanem csak egy-két kémcsőnyi mintáról. Milyen egyszerű lenne ezt az aprócska mintát megfogni, betenni a táskánkba, és már meg is kezdődhet a szállítás. A legtöbb minta egyedi és megismételhetlen, ezért roppant fontos, hogy megóvjuk őket mindentől, nehogy tönkremenjenek. Bízzuk ezt inkább szakértőkre, akik biztosítani tudják a megfelelő szállítási igényeket és körülményeket, mint például a megfelelő hőmérséklet, a legmegfelelőbb tárolóedény, és a szakérő kezelést is.

Figyelembe kell venni, hogy milyen távolságra kell szállítani, mennyire sürgős a mintaszállítás, mindezekhez elengedhetetlen a megfelelő szakértelem. A TamTraCo sok éves tapasztalattal rendelkezik, így már sok helyen járt, ezért a legtöbb helyen ismeri a “járást”, ezzel is időt spórolva.

Csak nyugodtan!

Mi csak nyugodtan dőljünk hátra, és hagyjuk másra az idegeskedést. A TamTraCo Kft.-nek az egész országot lefedő kiterjedt hálózatrendszere van, és kapcsolatban állnak az ország összes kórházával, illetve nagyobb egészségügyi intézményével. Az ország piacvezető őssejtszállítója, rendelkezik a szükséges engedélyekkel és biztosításokkal, hogy Önnek semmi más dolga ne legyen, csak megrendelni az adott szolgáltatást és átadni a mintát.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen