Életmód

Idén is borsos árakkal találkozni a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron

Az idén immár 20 éves Vörösmarty téri adventi és karácsonyi vásárt Európa legjobb karácsonyi vásárai között tartják számon, az idei évben is borsos árak azonban alighanem sokakat fékeznek meg az önfeledt vásárolgatásban…
Kürtőskalács A kürtős kalácsért 1500 forintot kérnek (By Christo - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=57064558)

A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár ez évben már november kilencedikétől, vagyis péntektől várja a látogatókat, akik azonban a kétségtelenül színvonalas programok, gasztronómiai kínálat, valamit kézműves termékek mellett a Pénzcentrum cikke szerint ebben az évben is borsos árakkal találkozhatnak.

A lap szerint a forralt borért legalább 900, a sima vörösborért pedig decinként 800 forintot kell fizetni, míg a legolcsóbb kávé 450, az ír kávé pedig 1600 forint. Teát 700, egy korsó sört pedig 1000 forintért lehet venni, míg 4 cl pálinkát jellemzően 1000-2000 forint ellenében lehet kapni.

Meglehet az is, hogy enni szeretnénk valamit. Ekkor a Pénzcentrum szerint azzal számolhatunk, hogy egy sima lángosért 1000, egy sajtos-tejfölösért 1500, egy húsos ragusért pedig 2500 forintot kell fizetni – ahogyan egy kolbászos lepényért is.

Az édességek közül az egyik legnépszerűbbért, a kürtős kalácsért 1500 forintot kérnek, ám ha valami „egyszerűbb” nassolni valóra vágyunk, úgy – 1000 forintért – vehetünk tíz darab sült gesztenyét, netán 1600 forintért tizenhat darabot is.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen