Életmód

A nagy kérdés: Az eljegyzési gyűrűt hol hordjuk az esküvő után?

Ez a kérdés nagyon sokakban, ha nem mindenkiben felmerül, akinek nem a karikagyűrűvel kérték meg a kezét. Hiszen az esküvőig magától értetődő a válasz, de az utána következő időszakot a többségnél homály fedi. Ezt gyűjtöttük össze cikkünkben.
A nagy kérdés: Az eljegyzési gyűrűt hol hordjuk az esküvő után? Idén szerencsére nem csak a hagyományos, dísztelen karikák hódítanak, hanem már minden trendi, amiben kő van (Forrás: ekszerpalota.hu)

Mi legyen az eljegyzési gyűrűvel?

Attól függően, hogy mivel jegyeztek el minket, attól függ a gyűrű „sorsa”. Amennyiben egy köves eljegyzési gyűrűt kaptunk, akkor azt az eljegyzést követően a bal kézen hordja a menyasszony az esküvőig. Ebben az esetben a vőlegény nem visel gyűrűt a nagy eseményig. Ezt követően, ahogy a szertartáson a karikagyűrűt a jobb kéz gyűrűsujjára húzzuk fel, úgy kerül át a köves eljegyzési gyűrű is a jobb kézre. Ellenben az nem a gyűrűsujjra kerül, hanem mellé, a középső ujjunkra. Ez az esetek jelentős részében némi macerával is jár, mivel az emberek többségének nem ugyanolyan vastag ez a két ujja. Tehát ilyenkor némi igazításra lehet szükség.

Ha az eljegyzés egy köves és egy karikagyűrűvel történik, akkor megint picit más a helyzet. A vőlegény ebben az esetben sem visel külön gyűrűt, csak a szertartáson kapja meg a sajátját. Mivel a menyasszony itt is a bal kezén viseli a jegygyűrűket, abban szabad kezet kap, hogy a köveset melyik ujján hordja. Ez lehet a gyűrűsujja, de a középső ujja is, ebben az esetben csak a bal oldal van megszabva. Az esküvői szertartás után mindkét gyűrű egyaránt átkerül a jobb kézre, de itt már annyiban szűkül a mozgástér, hogy a karikagyűrűnek a gyűrűsujjon a helye, míg az eljegyzési gyűrű a középső ujjra kerül.

Amennyiben úgy döntöttetek, hogy a karikagyűrű a legjobb választás az eljegyzési gyűrűk sorából, akkor azt mindkét fél a bal kezén kell, hogy viselje. Mivel itt már a vőlegény is visel gyűrűt, így ez csak a szertartás után változik, mivel utána mindkettejüknek átkerül a jobb kezük gyűrűsujjára.

Milyen a karikagyűrű divat az idei évben?

Idén szerencsére nem csak a hagyományos, dísztelen karikák hódítanak, hanem már minden trendi, amiben kő van. Színek tekintetében is igen változatos, lehetőségek teljes tárháza áll a rendelkezésünkre, sőt a formák világa is feltárult előttünk. Lehet fehér és vörös arany kombinációja, olyan, aminek a külső oldala négyzetes, sőt még kövek is díszítik. A két gyűrű elegendő, ha csak főbb vonalaiban hasonlít, hogy mutassák, hogy összetartoznak, akárcsak viselőik, de nem kell, hogy teljesen egyformák legyenek. A kövek tekintetében is gyökeres a változás, mivel idáig a gyémánt hódított, de most már inkább a színezett gyémántra, vagy az egyéb drágakövekre esküsznek, mint amilyen a rubin, a zafír. Sőt a merészebb férfiak is tetethetnek egy-egy aprócska drágakövet a gyűrűjükbe.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen