Életmód

Egyre több magyar tölti a karácsonyi ünnepeket Wellness hotelekben

A fáradtságos hétköznapok nyüzsgő rohanásából jó egy kicsit kiszakadni, kikapcsolódni, és kipihenni az egész éves tennivalók garmadát! A karácsonyi szabadságok idejét legalább is jól eső lazsálással képzelné el az ember.
Egyre több magyar tölti a karácsonyi ünnepeket Wellness hotelekben Egyre több magyar tölti a karácsonyi ünnepeket Wellness hotelekben (Forrás. friedhotel.hu)

Igen ám, csakhogy amennyiben szigorúan követjük a hagyományokat, az ünnep is csupa kimerítő, megállás nélküli készülődésből áll, nagy családi ás baráti kör esetén pláne, hiszen a sütés-főzés, vendéglátás és vendégségbe menés elmaradhatatlan része ennek az időszaknak. Ez viszont így minden, csak nem pihenés! A tapasztalatok szerint ezért évről évre egyre több magyar tölti már az ünnepeket hotelekben, wellness szállodákban, hogy valódi pihenésben részesülhessenek és feltöltődhessenek a következő évre.

Itthon is divat lett

Az eddigi szokásoktól egyre többen térnek el hazánkban is, ahogy egyre többen elégelik meg azt, hogy a szabadságukat az ünnepek idején is otthoni robotolással töltsék. Ehelyett a szűk családdal együtt elutaznak inkább más városokba, hogy a szeretet ünnepét ténylegesen a szeretteikkel együtt élhessék meg minőségi idő eltöltése közben, kellemes élményekkel gazdagodva. Már eleve a környezetváltozás is jó hatással van a mindennapokból kiszakadni vágyók számára, és ha ezt családtagjaikkal együtt tapasztalhatják meg, nincs annál megnyugtatóbb és felemelőbb érzés. Karácsony lévén a kellemes, szívet-lelket melengető hangulatot pedig az otthontól távol is megkaphatják azzal a különbséggel, hogy nem ők szolgálnak ki vendégseregeket, hanem ők részesülhetnek mindebben, mentesülve így a rájuk nehezedő terhektől.

Ez az oka annak, hogy Karácsony tájékán hazánkban is egyre több a szállodai vendég, s legfőképp a wellness hotelek keresettek, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint. S míg a fővárost inkább a külföldi vendégek lepik el az ünnepek környékén, addig a magyarok körében a vidéki helyszínek a kedveltebbek, ahol túlnyomó részben (90-95%) belföldiek a vendégek, s közülük is sok a magukra maradt idős pár, illetve a fiatal párok, de a családok is szép számmalkeresik ezeket a lehetőségeket.

Az újonnan kialakulttendencia miatt már rengeteg hotel és szálloda üzemel ilyenkor közel teltházzal, ezért jó előre érdemes gondolni a helyek lefoglalására, ahogy beköszönt az ősz! Már csak azért is, mert zömében minden kényelemmel és ünnepi hangulattal elkényeztetik a vendégeket. Ennek megfelelően, hogy az élmény teljes legyen, általában lehet kérni a szobákba privát karácsonyfát, illetve a jellegzetes karácsonyi ételeket is elkészítik, mint a halászlé, töltött káposzta, bejgli, mézeskalács, forralt bor, valamint zenés, gyermek és egyéb speciális programokról is gondoskodnak, s van, ahol még ajándékokkal is kedveskednek a vendégeknek. A karácsonyi vásárok pedig minden településen megtalálhatóak, ahová a vendég kedvére kilátogathat.

Gyógy-, wellness- és kastélyszállók az élen

A fogyasztói igényekhez igazodva a hazai turizmus is idejében felismerte a helyzetet, és a kereslet kielégítése érdekében számtalan szálláslehetőség áll ma már rendelkezésre a karácsonyi ünnepekkor pihenni vágyó vendégek számára is, melyet a SZÉP-kártyaés az ajándékutalványok használata tovább segít és ösztönöz. Nagyon népszerűek a Balaton környéki és Hévízi, teljes körű pihenést kínáló hotelek, de a hegyi és egyéb vidékiszállók sem kevésbé keresettek, például a Simontornyai Fried Kastélyszálló, mely teljes körű szabadidős és wellness szolgáltatásokkal, valamint Karácsonyi varázslat elnevezésű, számos kedvező ajánlatot magában foglaló üdülési csomaggal várja a kedves vendégeket.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen