hirdetés
Gazdaság

A hazai ingatlanpiac egyenlőtlenségekkel teli

Bár az utóbbi pár hónap a sokáig mélypont lévő ingatlanpiac látványos fellendülésétől volt hangos, azért az összképet árnyalja a tény, hogy az országban jelentős egyenlőtlenségek vehetők észre. A Portfolio összegyűjtötte a legnépszerűbb és a legkevésbé vonzó térségeket, szigorúan persze ingatlaneladás szempontjából.
Budapesti lakások A kép illusztráció (Forrás: www.zaev.hu)
hirdetés

Az ország legnépszerűbb része egyértelműen a főváros, a lakáskeresők 60%-a továbbra is ebben gondolkodik az Otthontérkép szerint. Szintén nem meglepő módon a második helyezett Pest megye. Igaz az érdeklődés itt már számottevően kevesebb, a harmadik helyezett Veszprém megye iránt pedig még annál is kevesebb.

Ha azonban városok szerint nézzük a keresési népszerűséget, akkor kissé árnyaltabb képet kapunk. Noha Budapest elsőbbsége ezúttal sem kérdőjelezhető meg, így az első tíz vidéki város sorrendje így néz ki:

  1. Pécs
  2. Budaörs
  3. Debrecen
  4. Szeged
  5. Dunakeszi
  6. Szentendre
  7. Érd
  8. Miskolc
  9. Budakeszi
  10. Győr

Azonban még ezek a városok is összesen csak 19,5%-át teszik ki a teljes érdeklődésnek.

Mi több, Budapesten belül sem beszélhetünk kiegyensúlyozottságról. Elég megnéznünk a két szélsőérték közötti különbséget, hogy ezt érzékeltessük: a XI. több mint 10, a XXIII. került csupán 1 százalékot tudhat magáénak. Érdekes, hogy az eddig töretlen népszerűségnek örvendő belváros, az V. kerület egyre hátrébb csúszik a keresésben, ami mögött vélhetően az egyre magasabb ingatlanárak húzódnak meg.

A lakások típusai között átlagosan az 50-75 négyzetméteres és a 12-20 millió forint körüliek kelendőek. A legtöbb vásárló fontosnak tartja a leendő lakhelyének a minőségét, így elsősorban új vagy újszerűre van keresleti igény. Viszont ezekből a kínálat egyre kisebb. Ennél fogva az ún. „közepes” állapotúak kevésbé népszerűek, a felújítandóak meg már szinte eladhatatlanok.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Magyarország a 6. legnagyobb vetőmag exportőr a világon

Magyarország a 6. legnagyobb vetőmag exportőr a világonhirdetés
Emelkedett az üzemanyagok ára

Emelkedett az üzemanyagok ára


BENZIN,     ÜZEMANYAG,     GÁZOLAJ

Sztrájkba kezdtek a szerbiai Zastava fegyvergyár dolgozói

Sztrájkba kezdtek a szerbiai Zastava fegyvergyár dolgozóihirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen