Gazdaság

Majdnem 3 milliárd forinttal több támogatást kaphatnak a tejtermelők

Összesen 2,97 milliárd forinttal emelkedik a tejtermelőknek nyújtható ideiglenes rendkívüli támogatási keretösszeg az elkövetkezendő évben – írt róla az MTI a Magyar Közlönyben olvasható információkra hivatkozva.
Holstein fríz fajtájú tejelőmarha A kép illusztráció (Forrás: vmbulletin.com)

A tejtermelőknek nyújtható 9,5 millió eurós ideiglenes rendkívüli támogatási keretösszeg 2016-ban mintegy 2,97 milliárd forinttal emelkedik majd – derült ki az MTI a Magyar Közlönyben olvasható információk alapján írt beszámolójából

Amint az a rendeletből kiderült, azok a tejtermelők jogosultak a hozzájárulásra, akik 2014-2015-ös kvótaévben beszállítási, illetve közvetlen értékesítési tejkvótával rendelkeztek. A támogatás mértékét az alapján határozzák meg, hogy az adott tejtermelő a saját gazdaságában a 2014-2015-ös kvótaévben mennyi tejet termelt meg, s ebből mekkora mennyiséget értékesített ténylegesen. A támogatás alapját jelentő tejmennyiség a különböző kvótatípusokban külön-külön kerül majd elszámolásra.

Amennyiben a termelő felvásárlónak szállította be a terméket, úgy a zsírkorreláció utáni érték, ha viszont közvetlenül értékesítette azt, az értékesített folyadéktej, valamint az értékesített tejtermékek folyadéktejre átszámított egyenértékének összesített mennyisége a figyelembe vehető tényezők.

A jövő év január végéig (január 31) a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a támogatási kérelem nyomtatványát a tejtermelő részére megküldi, a támogatási összeg kifizetéséről pedig 2016. június 30-ig hoz döntést a hivatal, amit követően intézkedik is a támogatási összeg kifizetéséről. Fontos feltétele azonban a támogatás elnyerésének, hogy a kérelmező rendelkezzen az igényelt támogatás alapját képező tej mennyiségének megállapítására alkalmas pénzforgalmi bizonylatokkal, illetve nyilvántartással.

Forrás: MTI / Élőben.huHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Egyéves a Mol Limo

Egyéves a Mol LimoSztrájkhelyzet van a Tescónál

Sztrájkhelyzet van a Tescónál


TESCO,     ÁRUHÁZLÁNC,     SZTRÁJK

Ismét emelkedett a gázolaj ára

Ismét emelkedett a gázolaj ára


GÁZOLAJ,     MOL,     ÜZEMANYAG

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen