hirdetés
Gazdaság

Kiemelkedően jó évet zárhatnak az internetes boltok

Az eladások tavalyi évi huszonöt százalékos növekedését követően idén újabb jelentős növekedés volt megfigyelhető az elektronikus kereskedelemben.
Játékfigurák egy billentyűzeten A kép illusztráció (Forrás: corporatelivewire.com)
hirdetés

Az internetes boltok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ami nem is csoda, hiszen az online felületeken többnyire igen gyorsan és könnyedén lehet rákeresni a vevőt érdeklő termékekre, a vásárlás maga pedig kényelmes – és még a sorban sem kell sokat várni. 2015-ös évértékelőjében a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület a legfontosabb, az elektronikus kereskedelmet érintő változásokra, kérdéskörökre tért ki.

A szövetség az eNet forrásaira hivatkozva megjegyezte, hogy már a tavalyi évben is jelentős mértékű, mintegy 25 százalékos növekedés volt tapasztalható az eladások számában, elképzelhetőnek tartja ugyanakkor, hogy az idei évben még a korábbi értéket is meghaladja ez a növekedés – így pedig a szektor „túlszárnyaló rekordévként” zárhatná a 2015-ös évet. A szövetség becsléseit olyan iparági jelzések alapján tette, amelyek mind arról tanúskodnak, hogy a hazai piac kiemelkedő elektronikus kereskedői jobbára nagy forgalomnövekedéssel számolhattak. (Az Extreme Digital Zrt. online értékesítési árbevétele 50 százalékkal nőhet, a Libri-Shopline a könyvértékesítésben 5-10, de akár 15-20 százalékos növekedésre számít, a Tchibo webáruházának hazai forgalma pedig szintén 20-25 százalékkal nőhet.)

A Fekete péntekkel kapcsolatban a szövetség arra a következtetésre jutott, hogy noha a hasonló akciók a vásárlókat ösztönzik az online vásárlásra, a nagyobb online webáruházak jelentősebb mértékű médiafelületen megjelenő hirdetései növelhetik a szakadékot a kisebb és a nagyobb internetes boltok között.

A Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület rámutatott arra is, hogy a vasárnapi boltzárnak legfeljebb csekély hatása van az online vásárlások számára – mint írták, a legtöbben a hét első napjain vásárolnak internetes felületeken, ezzel szemben pedig a legkevesebb vásárlás éppen a hétvégi időszakban történik.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A Magyar Nemzeti Banké lesz a budapesti volt Postapalota

A Magyar Nemzeti Banké lesz a budapesti volt Postapalotahirdetés
Erősödött a forint a devizapiacon

Erősödött a forint a devizapiacon


TŐZSDE,     DEVIZA,     ERŐSÖDÉS

Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója júliustól

Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója júliustólhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen