hirdetés
Gazdaság

Az Európai Bizottság szerint „jó ötlet” a benzinadó

Wolfgang Schäuble német belügyminiszter meglátása szerint az Európai Unió külső határainak védelmét és a menekültek integrációját a benzinre kivetett EU-szintű adóból lehetne finanszírozni, ebben az ötletében pedig úgy tűnik, Brüsszel „személyében” részben támogatóra is lelt – derült ki a Népszava cikkéből.
Benzin, autó Brüsszel szerint jó ötlet a benzinadó (Forrás: consumerreports.org)
hirdetés

Az Európai bizottság jó ötletnek tartja Wolfgang Schäuble fent említett felvetését, egyben hangsúlyozta, innovatív megoldásokra van szükség.

Valdis Dombrovskis bizottsági alelnök szerint a benzinadó kivetése reális alternatíva lehetne, különösen a jelenlegi helyzetben, amikor a nyersanyag ára történelmien alacsony szinten mozog. Elmondta továbbá, hogy a határok védelme nagyon költséges, s így egyetért a német pénzügyi tárcavezetővel, hozzátette azonban, hogy mindez nem bizottsági kompetencia, s hogy a nemzeti kormányok hatásköre erről dönteni.

Wolfgang Schäuble javaslatában nem tért ki rá, hogy egészen pontosan milyen mértékű lehetne az adó, továbbá igen valószínűtlen az is, hogy valóságosan adót vessenek ki a benzinre, ugyanis Schäuble saját pártjában, a CDU-ban, de az SPD-ben sem örvendett népszerűségnek az ötlete.

Mario Monti volt olasz kormányfő szerint egyértelmű, hogy az Európai Unió pénzügyi szempontból felkészületlen az ilyen rendkívüli költségekkel járó helyzetekre – a korábbi uniós versenyjogi biztos ennek ellenére sem tartotta kifejezetten jó ötletnek Schäuble „benzinadóját”, s hozzáfűzte, hogy szerinte új utakat kell keresni a probléma megoldására.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Teltház várható a szállodákban a hosszú hétvégén

Teltház várható a szállodákban a hosszú hétvégénFelkészült a karácsonyi csomagforgalomra a Magyar Posta és a NAV

Felkészült a karácsonyi csomagforgalomra a Magyar Posta és a NAV


MAGYAR POSTA,     NAV,     CSOMAG

hirdetés
November közepén kezdődik a nyugdíjprémiumok kifizetése

November közepén kezdődik a nyugdíjprémiumok kifizetéseCsökkent az üzemanyagok ára

Csökkent az üzemanyagok ára


ÜZEMANYAG,     BENZIN,     GÁZOLAJ

Már csak két hétig lehet fizetni a régi 1000 forintosokkal

Már csak két hétig lehet fizetni a régi 1000 forintosokkalhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen