hirdetés
Gazdaság

Csaknem négymilliárdos fejlesztés a szekszárdi költségvetésben

Csaknem négymilliárd forintos fejlesztési kerettel elfogadta csütörtökön a szekszárdi közgyűlés a város idei, 10,5 milliárd forintos költségvetését.
szekszárd Szekszárd egy légifelvételen (Forrás: Ip-szekszard.hu)
hirdetés

A rendeletet a 15 tagú, fideszes többségű testület 10 igen szavazattal hagyta jóvá, hárman nemmel voksoltak, ketten tartózkodtak a szavazásnál. A napirend vitájában a közgyűlés szocialista és PM-es tagjai jelezték, hogy nem támogatják a költségvetést.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester a közgyűlést követően újságíróknak azt mondta: a helyi adóbevételeknek köszönhetően sikerült növelni a városüzemeltetésre fordítandó összeget, amelyre idén 800 millió forint jut. A saját bevételek terhére külön forrást biztosít az önkormányzat szociális juttatásokra - mondta, megemlítve, hogy a tavaly megszűnt állami gyógyszerár-támogatást idén március 1-jétől Szekszárdon ismét bevezetik. Erre 30 millió forintot különítettek el.

Az összesen 3,9 milliárd forint értékű fejlesztések között kiemelte a Modern városok program keretében tervezett útépítéseket, amire hárommilliárd forint állami támogatást kapott a tolnai megyeszékhely. Az összegből több mint 11 kilométernyi vízelvezetőt építenek a szekszárdi borvidéken, és újjáépítenek 4 kilométernyi útszakaszt, amely a 6-os főút régi nyomvonalán, a város észak-nyugati részén halad át.

A közgyűlés arról is döntött, hogy az önkormányzat a már rendelkezésre álló támogatás összegét tőke- és hozamgarantált befektetéssel három hónapra leköti.

(MTI)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Csökkent a benzin és a gázolaj ára

Csökkent a benzin és a gázolaj ára


BENZIN,     GÁZOLAJ,     ÜZEMANYAG

Keddtől fizethetők ki az idei agrártámogatások előlegei

Keddtől fizethetők ki az idei agrártámogatások előlegeihirdetés
Végleg bezár a Heineken Hungária Zrt. martfűi gyára

Végleg bezár a Heineken Hungária Zrt. martfűi gyára


HEINEKEN,     MARTFŰ,     SOPRON

A zöldségtermés a tavalyihoz hasonlóan, 1,9 millió tonna körül lehet

A zöldségtermés a tavalyihoz hasonlóan, 1,9 millió tonna körül lehetA NAV 93 adózónál tárt fel jelentős adóhiányt a harmadik negyedévben

A NAV 93 adózónál tárt fel jelentős adóhiányt a harmadik negyedévben


NAV,     ADÓZÁS,     ADÓHIÁNY

hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen