hirdetés
Gazdaság

A Mars Food figyelmezteti a vásárlókat, hogy egyes termékeit ne fogyasszák rendszeresen

A Mars Food nevű vállalat – amely többek között a népszerű Uncle Ben's termékeket is forgalmazza – arra figyelmezteti a fogyasztókat az Egyesült Királyságban, hogy bizonyos tésztaszószokat csak „alkalmankénti” fogyasztásra ajánlanak.
Uncle Ben's A kép illusztráció (Forrás: wiredadifferentway.co.uk)
hirdetés

A Mard Food a közeljövőben egy listát tervez közzétenni, amelyen azok a termékei szerepelnének, amelyeket összetételüknél fogva nem érdemes egy héten egy alkalomnál többször fogyasztani. Az ilyen termékek általában az ideálisnál több zsírt, sót és cukrot tartalmaznak, ezért nem alkalmasak arra, hogy rendszeresen, napi gyakorisággal fogyasszák őket. A listán egyébként nem csupán az „alkalmanként” fogyasztható termékek szerepelnek majd, hanem azok is, amelyeket viszont a vállalat szerint bátran fogyaszthatnak az emberek a hét több napján, akár rendszeresen is. Utóbbi termékek estében a gyártás során szem előtt tartották az egészségügyi irányelveknek megfelelő összetételt.

A Mars Food annyit már elárult, hogy a listán sorolt „mindennapos” és „alkalmi” fogyasztásra szánt termékek között szerepelnek olyan népszerű márkák, mit az Uncle Ben's, a Masterfoods, vagy éppen a Dolmio. Azzal, hogy a vásárlók számára egyértelművé teszik, mely termékek milyen gyakorisággal fogyaszthatóak, szeretnék elérni, hogy az emberek igény esetén könnyebben választhassák az egészségesebb élelmiszereket.

A listán egyelőre csak a „főételek” és ezek hozzávalói szerepelnek majd, így például a csokoládészeletek, más édességek, valamint a rágógumi esetében továbbra sem tüntetik fel, hogy milyen gyakorisággal „engedhetik meg maguknak” a fogyasztók az ilyen termékeket. (Ez egyébként talán érthető is, hiszen édességet, csokit aligha eszünk napi rendszerességgel.)

Az öt éves tervnek, amely a termékek egészségesébe tételét célozza, a lista csak az első lépése. Ezt követően a recepteket úgy változtatják majd meg, hogy azok kevesebb sót, cukrot és zsírt tartalmazzanak, hogy így az „alkalmi” termékeket újból lehessen gyakrabban is választani. Ettől függetlenül továbbra is gyártanak majd „alkalmi” termékeket, amelyek hűek az eredeti recepthez, hiszen állításuk szerint egy kiegyensúlyozott étrend mellett időnként ilyen fogásokat is be lehet iktatni a menübe.

A vállalat szeretné a termékeiben található só mennyiségét 2021-ig 20 százalékkal csökkenteni, de a hozzáadott cukortól is búcsút vennének még 2018-ig.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Keddtől fizethetők ki az idei agrártámogatások előlegei

Keddtől fizethetők ki az idei agrártámogatások előlegeiVégleg bezár a Heineken Hungária Zrt. martfűi gyára

Végleg bezár a Heineken Hungária Zrt. martfűi gyára


HEINEKEN,     MARTFŰ,     SOPRON

hirdetés
A zöldségtermés a tavalyihoz hasonlóan, 1,9 millió tonna körül lehet

A zöldségtermés a tavalyihoz hasonlóan, 1,9 millió tonna körül lehetA NAV 93 adózónál tárt fel jelentős adóhiányt a harmadik negyedévben

A NAV 93 adózónál tárt fel jelentős adóhiányt a harmadik negyedévben


NAV,     ADÓZÁS,     ADÓHIÁNY

Csökken a benzin és a gázolaj ára

Csökken a benzin és a gázolaj ára


BENZIN,     GÁZOLAJ,     ÜZEMANYAG

hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen