hirdetés
Gazdaság

Kevesebb hozzáadott anyag lehet a McNuggetsben

A McDonald's egyelőre csak az Egyesült Államokban vezeti be az új, kevesebb hozzáadott anyagot tartalmazó McNuggets termékeit, de mint kiderült, Európában már korábban is egy egészségesebb változatot kaphattak a vásárlók.
McNuggets Európában már így is kevesebb hozzáadott anyagot tartalmaz a McNuggets (Forrás: time.com)
hirdetés

A gyorsétteremlánc az Amerikai Egyesült Államokban egy új recept alapján készíti McNuggets termékeit, egyelőre csak teszt jelleggel. A változás egyébként az lenne a régi és új recept alapján készülő termékek között, hogy utóbbiak esetében számos hozzáadott anyagot elhagynának, hogy így egy egészségesebb fogást kínálhassanak a betérő vendégeknek.

Erre pedig azért volt szükség, mert egyetlen Chicken McNuggetben is 32 hozzáadott anyag található meg, többek között nátrium-foszfát, deksztróz (egyfajta glükóz) és kukoricaliszt is. Az új recept alapján készült, márciusban bemutatott termék ezzel szemben nagyrészt jóval „egyszerűbb” összetevők tartalmaz csupán, mesterséges ízesítőanyagokat, színezőanyagokat és tartósítószereket pedig egyáltalán nem adnak már hozzá a csirkefalatokhoz.

Jelenleg az Egyesült Államok összesen 140 McDonald's éttermében árulják az „megreformált” McNuggets-t Oregonban és Washington délnyugati területein, de a remények szerint a 2016-os nyári olimpiai játékok idejére már az Egyesült Államok teljes területén kapható lesz az új recept alapján készült étel.

Az étteremlánc egy szóvivője elmondta, hogy a szülők ezentúl nyugodtabb szívvel vásárolhatják majd a csirke McNuggets termékeket, amelyek íze azonban továbbra is az általuk korábban megismert és szeretett marad. Az emberek jelenleg minden korábbinál több figyelmet fordítanak arra, hogy hogyan készült a megvásárolni kívánt élelmiszer – fejtette ki a szóvivő.

Ezt követően arra is kitért, hogy Európában ugyanez a termék már korábban is „100% csirkemellből készült, hozzáadott színezőanyagok és ízesítőanyagok nélkül”.

Korábban már több nagy vállalat is tett erőfeszítéseket annak érdekében, hogy az élelmiszertermékeit egészségesebbé tegye, így például az Egyesült Királyságban forgalmazott egyes Dolmio és Uncle Ben's termékek receptjei is módosulnak majd, s amelyek nem, azon feltüntetik, hogy csak alkalmankénti fogyasztásra ajánlják őket.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Keddtől fizethetők ki az idei agrártámogatások előlegei

Keddtől fizethetők ki az idei agrártámogatások előlegeiVégleg bezár a Heineken Hungária Zrt. martfűi gyára

Végleg bezár a Heineken Hungária Zrt. martfűi gyára


HEINEKEN,     MARTFŰ,     SOPRON

hirdetés
A zöldségtermés a tavalyihoz hasonlóan, 1,9 millió tonna körül lehet

A zöldségtermés a tavalyihoz hasonlóan, 1,9 millió tonna körül lehetA NAV 93 adózónál tárt fel jelentős adóhiányt a harmadik negyedévben

A NAV 93 adózónál tárt fel jelentős adóhiányt a harmadik negyedévben


NAV,     ADÓZÁS,     ADÓHIÁNY

Csökken a benzin és a gázolaj ára

Csökken a benzin és a gázolaj ára


BENZIN,     GÁZOLAJ,     ÜZEMANYAG

hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen