hirdetés
Gazdaság

Megnyílt a Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripari kiállítás

Az élelmiszeripar stratégiai jelentőségét hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden a Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripar kiállítás megnyitóján.
Sirha Budapest Megnyílt a Sirha Budapest nemzetközi élelmiszeripari kiállítás (Forrás: trademagazin.hu)
hirdetés

Felidézte, hogy az ágazat 100 milliárd forint támogatást kap a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) forrásaiból, és folytatódik az adócsökkentés: jövőre a tej, a tojás és a baromfihús, illetve az éttermi szolgáltatás áfája mérséklődik. Az élelmiszeriparban 130 ezren dolgoznak, az ágazattól több százezer alapanyag-termelő megélhetése függ - hangsúlyozta.

Az elmúlt években az élelmiszeripar gyorsabban bővült a nemzetgazdasági átlagnál, 2014-ben az élelmiszer feldolgozóipar termelési értéke meghaladta a 2700 milliárd forintot, a termelési volumen 4,4 százalékkal emelkedett, az értékesítési volumene 3,5 százalékkal növekedett, a belföldi értékesítés 4,6 százalékkal bővült, a vendéglátóipar 2014. évi árbevétele pedig meghaladta a 806 milliárd forintot - ismertette.

A tárcavezető kitért arra, hogy a kiállítás keretében megrendezett Bocuse d'Or szakácsverseny történetében először mindkét versenyétel összetevője a vendéglátó nemzet, ez esetben a magyar konyha alapanyaga.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója elmondta, büszkék arra, hogy a világ egyik legsikeresebb nemzetközi élelmiszeripari kiállítása több nagyváros - például Lyon, Moszkva, Sanghaj - után ismét Budapestre jött.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes pedig azt emelte ki, hogy Budapest ott van a világ kulináris térképén, a Sirha Budapest rendezvénnyel pedig még több figyelem irányul a magyar főváros gasztronómiájára.

A kiállítás megnyitóján adták a kiállítók körében meghirdetett innovációs verseny díjait, amelyet 8 tagú szakmai zsűri ítélt oda a két Sirha kiállítás között bevezetett innovatív szolgáltatásért, termékért. Az idei elismerésre 32-en pályáztak a meghirdetett öt kategóriában, az ünnepségen a kategóriák első három helyezettjét köszöntötték.

A Sirha Budapest kiállításon bemutatkozik a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. Áldomás nevet viselő új magyar élelmiszer ernyőmárkája is, amely összefogja a prémium minőségű, magas hozzáadott értéket képviselő magyar termékeket.

A Sirha Budapest tíz szakmai versenye között rendezik meg a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny európai döntőjét.

A május 9-11. között a Budapest Vásárközpontban nyitva tartó Sirha Budapest nemzetközi kiállításon 19 országból több mint 350 kiállító vesz részt, a rendezvényre 20 ezer szakmai látogatót várnak a szervezők.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Keddtől fizethetők ki az idei agrártámogatások előlegei

Keddtől fizethetők ki az idei agrártámogatások előlegeiVégleg bezár a Heineken Hungária Zrt. martfűi gyára

Végleg bezár a Heineken Hungária Zrt. martfűi gyára


HEINEKEN,     MARTFŰ,     SOPRON

hirdetés
A zöldségtermés a tavalyihoz hasonlóan, 1,9 millió tonna körül lehet

A zöldségtermés a tavalyihoz hasonlóan, 1,9 millió tonna körül lehetA NAV 93 adózónál tárt fel jelentős adóhiányt a harmadik negyedévben

A NAV 93 adózónál tárt fel jelentős adóhiányt a harmadik negyedévben


NAV,     ADÓZÁS,     ADÓHIÁNY

Csökken a benzin és a gázolaj ára

Csökken a benzin és a gázolaj ára


BENZIN,     GÁZOLAJ,     ÜZEMANYAG

hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen