hirdetés
Gazdaság

Magyarország „előkelő” helyet foglal el az uniós korrupciós listán

Az Európai Unióban tavaly megközelítőleg 900 millió eurót költöttek el „korrupt projektekre” az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala, vagy ismertebb megnevezésén OLAF szerint – írta a The Wall Street Journal.
Sikkasztás Az Európai Unióban tavaly megközelítőleg 900 millió eurót nem rendeltetésének megfelelően használtak fel (Forrás: tweakyourbiz.com)
hirdetés

A The Wall Street Journal az OLAF jelentése alapján arról írt, hogy a tavalyi évben összesen 888.1 millió eurót nem a célnak megfelelő módon költöttek el az EU-tagországokban, ráadásul az előbbi összegen belül 624 millió euró volt olyan, amit strukturális és szociális támogatásként kellett volna felhasználni. A további 97,9 millió eurót többnyire a vám- és kereskedelmi szektor „nyelte el”.

Valamelyest – összesen nagyjából 3 millió euróval – egyébként tavaly kevesebb pénzt sikkasztottak el, mint az ezt megelőző évben, de még így is kétszer annyit, mint 2013-ban. Tavaly összesen 141,28 milliárd eurónak kellett volna célba érnie.

Magyarország az európai uniós pénzek „elsikkasztásának listáján” egyébként igen előkelő helyen, az elsők közt szerepel Romániával, Bulgáriával, Görögországgal és Szlovákiával együtt. Az imént sorolt országok közül az OLAF szerint Románia és Bulgária esetében leginkább a vidékfejlesztési és mezőgazdasági célú pénzeknek veszett nyoma, utóbbi országban többek között egy gyümölcsfeldolgozó modernizálása kapcsán is megkérdőjelezhetőek voltak az EU-s pénz felhasználásának módjai.

Az OLAF azt jelentése szerint a vizsgálatok nyomán az Európai Parlament összesen hat képviselője, illetve az Európai Bizottság öt tagja ellen lehet szükséges eljárást indítani a csalások miatt.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Hiába az ÁFA-csökkentés, inkább áremelkedés várható a tejpiacon

Hiába az ÁFA-csökkentés, inkább áremelkedés várható a tejpiacon


TEJ,     ADÓZÁS,     ÁFA

9155 Ft-on eladásra minősítette a Citi az OTP részvényét ma reggel

9155 Ft-on eladásra minősítette a Citi az OTP részvényét ma reggelhirdetés
Devizapiac - Vegyesen alakult a forint árfolyama

Devizapiac - Vegyesen alakult a forint árfolyama


DEVIZA,     ÁRFOLYAM,     FORINT

Nem indokolja semmi az Apple jelenlegi magas árfolyamát

Nem indokolja semmi az Apple jelenlegi magas árfolyamát


CINKOTAI NORBERT,     KBC,     APPLE

Felvetődött a Frexit lehetősége, nagy a nyomás az eurón

Felvetődött a Frexit lehetősége, nagy a nyomás az eurónhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen