hirdetés
Gazdaság

105 milliárddal többet szán a Klik költségvetésére a kormány jövőre

Jövőre már több mint kétszer annyi iskolát kezel majd a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, mint az idei évben, így az eddigi 540 milliárd forint helyett 645 milliárd forintot szán a kormány a Klik költségvetésére – írta a hvg.hu.
Kréta A kép illusztráció (Forrás: myemail.constantcontact.com)
hirdetés

540 milliárd forintról 645 milliárd forintra emelik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 2017-es költségvetését, miután bejelentették az iskolák teljes államosítását – tudható meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Rétvári Bence az LMP-s Ikotity Istvánnak adott válaszából.

Az LMP-s országgyűlési képviselő arra volt kíváncsi, hogy mennyibe kerül majd éves szinten, hogy a 2851, még önkormányzati működtetésben lévő iskolát is az állam kezeli majd. Az eset előzménye, hogy május közepén a kormány bejelentette, hogy a Klik Klebelsberg Központ néven működik tovább a jövőben, valamint, hogy az eddig önkormányzati kezelésben lévő iskolákat is államosítják.

Rétvári Bence közlése szerint a jövő évi költségvetéshez beadott módosító javaslattal fogják növelni a Klebelsberg Központ költségvetését, összesen 105 milliárd forinttal szánnak rá többet. Ez az összeg azonban elképzelhető, hogy kevés lesz – a Klik eddig 2303 intézménynek volt a fenntartója, de időnként még így is problémát jelentett az ellátás.

A teljes államosítást követően újabb 2851 iskolát kezel majd a Klik, és a jelenlegi 540 milliárd forintnál „csupán” ennek az összegnek kevesebb, mint felével nagyobb plusz összeget szánnak rájuk.

Az iskolák teljes államosítására egyébként Sipos Imre, a köznevelésért felelős helyettes államtitkár szerint azért is volt szükség, mert a vegyes fenntartás nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, az iskoláknak pedig „kiegyensúlyozott működést kell biztosítani”, illetve meg kell akadályozni, hogy olyan technikai problémák forduljanak elő, hogy például azon kell vitatkozni, ki veszi a krétát vagy a szivacsot. Szerinte a legtöbb elégedetlenséget a vegyes rendszer okozta problémák váltották ki.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Az adatok azt mutatják, hogy kezd picit magára találni az Eurozóna

Az adatok azt mutatják, hogy kezd picit magára találni az Eurozóna


DUNAI GÁBOR,     OTP,     EURÓZÓNA

A CETA megnyitja a kanadai közbeszerzési piacot a magyar cégeknek

A CETA megnyitja a kanadai közbeszerzési piacot a magyar cégeknekElakadni látszik a Trump rali?

Elakadni látszik a Trump rali?hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen