Gazdaság

Ennyi volt: kivonul az Uber Magyarországról

Jövő vasárnaptól már hiába vennénk igénybe az Uber szolgáltatásait, erre nem lesz lehetőségünk – a vállalat ugyanis kivonul hazánkból, és nem biztos, hogy később újraindítják a szolgáltatást. A régióban Budapest lesz az egyetlen olyan nagyváros, ahol nem lesz elérhető az Uber – írta a Világgazdaság.
Uber Még a hónap vége előtt kivonul az Uber Magyarországról (Forrás: technokrata.hu)

Az Uber jövő vasárnap felfüggeszti a magyarországi szolgáltatásait – tudta meg a Világgazdaság. Július 24-én délben függesztik fel az egyébként hazánkban is viszonylag népszerű szolgáltatást, így ezt az időpontot követően már hiába is szeretnénk igénybe venni a fuvarszervező szolgáltatását, erre – határozatlan ideig, de talán soha többé – nem lesz lehetőségünk.

A felfüggesztés hivatalosan határozatlan időre szól, azt pedig, hogy újra elindítják-e magyarországi szolgáltatásukat, egyelőre nem tudják megmondani.

Azért éppen a július huszonnegyedikét választották ki a végső időpontként, mert ekkor lép hatályba a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény módosítása. A törvénymódosítás következtében súlyosan megbüntethetik azokat a cégeket, amelyek nem tesznek eleget a diszpécserszolgálati követelményeknek. Azon felül, hogy az alkalmazást blokkolhatják, ráadásul elvehetik a sofőröktől az autóikat, de még a jogosítványukat is.

Fekete Zoltán, az Uber magyarországi ügyvezetője közölte, hogy a cég hajlandó volt tárgyalni a kormánnyal egy olyan szabályozás létrehozásáról, amely kialakítja a jogi keretet a megfelelő működéshez, és az Uber-sofőrök adófizetéséhez, a kormány azonban nem volt hajlandó érdemi tárgyalásokat folytatni velük.

Meglátása szerint a személyszállítási törvény

"egy olyan korra íródott, amikor még vezetékes telefonok sem voltak".

Az Uber jelenleg a világ 480 nagyvárosában működik, s a magyarországi kivonulást követően a régióban Budapesten kívül nem lesz más olyan nagyváros, ahol a vállalat szolgáltatása nem lesz elérhető.

A fuvarszervező cég hazánkban is igen népszerű volt, működése első alig egy évében már 600 ezer utazást tettek meg az utazásmegosztó szolgáltatással, és már 2015 októberének vége előtt több mint 55 ezer utas regisztrált az Uber platformján Budapesten.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Egyéves a Mol Limo

Egyéves a Mol LimoSztrájkhelyzet van a Tescónál

Sztrájkhelyzet van a Tescónál


TESCO,     ÁRUHÁZLÁNC,     SZTRÁJK

Ismét emelkedett a gázolaj ára

Ismét emelkedett a gázolaj ára


GÁZOLAJ,     MOL,     ÜZEMANYAG

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen