Gazdaság

Kétéves futamidejű lakossági állampapírt bocsátottak ki

Hétfőtől jegyezhető a Kétéves Állampapír fix, 2,5 százalékos kamatozással - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A tárcavezető elmondta: az új állampapír-típus piacra bocsátásának célja, hogy az adósságkezelő minél több lehetőséget biztosítson a lakosság részére ahhoz, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbb megtakarítási formát.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter - 2017 A Kétéves Állampapírt a Magyar Államkincstár mellett kilenc kereskedelmi bank és több befektetési szolgáltató is értékesíti (Forrás: Kormany.hu)

Varga Mihály emlékeztetett, hogy a 2012-ben elindított lakossági programnak köszönhetően az emberek kezében lévő állampapírok állománya folyamatosan bővül. A háztartások megtakarításain belül 2012-höz képest 2,4 százalékról  9,4 százalékra emelkedett az állampapírok részaránya. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az elmúlt öt évben a háztartások összes új megtakarításának a fele az állampapír-állományt növelte - mondta a miniszter. A lakosság tehát nem csupán megújítja a lejáró állampapír-befektetéseit, hanem növeli is azok mértékét - tette hozzá.

A tárcavezető kiemelte: a kormány egyik legfontosabb célja teljesült azzal, hogy a hazai adósságfinanszírozáson belül a lakossági állampapír-vásárlások jelentősen növekedtek. Ennek köszönhetően nemcsak stabilabbá vált a magyar adósságfinanszírozás, és jelentősen csökkent annak devizaaránya is, hanem a kifizetett kamatok jelentős része az országban maradt.

A Kétéves Állampapírt a Magyar Államkincstár mellett kilenc kereskedelmi bank és több befektetési szolgáltató is értékesíti. Kincstári számlavezetésnél nincs forgalmazói kockázat sem, hiszen a forgalmazó Magyar Államkincstár költségvetési szerv - ismertette a miniszter.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Egyéves a Mol Limo

Egyéves a Mol LimoSztrájkhelyzet van a Tescónál

Sztrájkhelyzet van a Tescónál


TESCO,     ÁRUHÁZLÁNC,     SZTRÁJK

Ismét emelkedett a gázolaj ára

Ismét emelkedett a gázolaj ára


GÁZOLAJ,     MOL,     ÜZEMANYAG

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen