hirdetés
Gazdaság

Százezrek kérhetnek adójóváírást, de nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni

A NAV megkönnyítvén az emberek dolgát automatikusan elkészíti adóbevallásukat, azonban akiknek jár vissza pénz, vagy jóváírás, azoknak érdemes minél előbb elküldeni az ehhez szükséges adatokat.
adóbevallás nav Ne halogassuk a bevallást (Forrás: ezahir.hu)
hirdetés

Bár a NAV elkészíti mindenkinek a munkáltatója által lejelentett adatok alapján az adóbevallás tervezetét, a jóváírásokra nekünk kell odafigyelni.

Majd 222 ezer ember élhet azon lehetőséggel, hogy adójóváírást igényel, és ezt jobb, ha nem halogatja, hiszen a bevallás leadásától számított 30 napon belül fizet a hivatal.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára hangsúlyozta: a bevallás benyújtásának elmulasztásáért nem bírságol az adóhivatal, de az mindenki saját felelőssége, hogy jövedelméről precíz bevallás készüljön. Ráadásul azért is érdemes mielőbb átnézni, hogy megtudjuk, hogy az minden jövedelmet és kedvezményt tartalmaz-e.

"Munkatársaim összesítése szerint 222 ezer magánszemélynek jár vissza adó."

A szükséges adatokat, papírokat a visszaigénylők az eSZJA rendszerén keresztül is feltölthetik, vagy személyesen is bevihetik az ügyfélszolgálatokra.

Ha már ott járunk, ne feletkezzünk meg adónk 1%-áról sem.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Távozik a Magyar Telekom vezérigazgatója

Távozik a Magyar Telekom vezérigazgatójaIdén több hajtatott zöldséget takaríthatnak be a termelők

Idén több hajtatott zöldséget takaríthatnak be a termelőkhirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen