hirdetés
Gazdaság

Nemcsak az adóbevallás, az adó 1+1 százalék felajánlás határideje is lejár egy héten belül!

Összeszedtük a felajánlás elkészítésének legfontosabb tudnivalóit

A magánszemélyek és általános forgalmi adó fizetésére nem kötelezett őstermelők adóbevallásának beküldési határideje május 22., azonban sokan elfelejtik, hogy ez a határideje az SZJA befizetésének és az adó 1+1 százalékáról való rendelkezésnek is. A KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület – mint a Szent Kristóf Alapítvány alapítója – számára is fontos, hogy a felajánlások minden évben a legjobb helyre kerüljenek, így összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a felajánlás egyszerűsítéséhez.
Munka Már csak kevesebb mint egy hetünk van az adóbevallásra (Forrás: Pexels.com)
hirdetés

Az első és legfontosabb talán a határidő: adójuk 1+1 százalékáról május 22-ig rendelkezhetnek a magánszemélyek.

Ezt megtehetik az szja-bevalással együtt szja-bevallás EGYSZA lapján, illetve külön is a célra rendszeresített 16EGYSZA nyomtatványon.

2017-ben is egy regisztrált civil szervezet és egy technikai számmal rendelkező egyház vagy kiemelt költségvetési előirányzat részére lehet rendelkezni az adó 1+1 százalékáról.

Aki még nem tudja, mely szervezetet vagy egyházat támogassa, segítséget nyújthat neki az Adó1szazalek.com szervezet-keresője (http://ado1szazalek.com/kedvezmenyezett_kereso).

Az adó 1 %-ának felajánlásának jó alternatívája lehet a KÖBE által 2010-ben a közlekedési balesetben elhunytak családtagjainak megsegítésére létrehozott Szent Kristóf Alapítvány támogatása (www.kobe.hu/egyszazalek). Az elmúlt években az alapítvány átlagosan félmillió forinttal támogatta az egy-egy családi tragédia után hozzá fordulókat, akiket adójának 1 %-os felajánlásával most Ön is segíthet.

 Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Csökken az üzemanyagok ára

Csökken az üzemanyagok ára


ÜZEMANYAG,     BENZIN,     GÁZOLAJ

Egy elektromos alállomás meghibásodása miatt leállt az egyik paksi blokk

Egy elektromos alállomás meghibásodása miatt leállt az egyik paksi blokkhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen