Gazdaság

Nemcsak az adóbevallás, az adó 1+1 százalék felajánlás határideje is lejár egy héten belül!

Összeszedtük a felajánlás elkészítésének legfontosabb tudnivalóit

A magánszemélyek és általános forgalmi adó fizetésére nem kötelezett őstermelők adóbevallásának beküldési határideje május 22., azonban sokan elfelejtik, hogy ez a határideje az SZJA befizetésének és az adó 1+1 százalékáról való rendelkezésnek is. A KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület – mint a Szent Kristóf Alapítvány alapítója – számára is fontos, hogy a felajánlások minden évben a legjobb helyre kerüljenek, így összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a felajánlás egyszerűsítéséhez.
Munka Már csak kevesebb mint egy hetünk van az adóbevallásra (Forrás: Pexels.com)

Az első és legfontosabb talán a határidő: adójuk 1+1 százalékáról május 22-ig rendelkezhetnek a magánszemélyek.

Ezt megtehetik az szja-bevalással együtt szja-bevallás EGYSZA lapján, illetve külön is a célra rendszeresített 16EGYSZA nyomtatványon.

2017-ben is egy regisztrált civil szervezet és egy technikai számmal rendelkező egyház vagy kiemelt költségvetési előirányzat részére lehet rendelkezni az adó 1+1 százalékáról.

Aki még nem tudja, mely szervezetet vagy egyházat támogassa, segítséget nyújthat neki az Adó1szazalek.com szervezet-keresője (http://ado1szazalek.com/kedvezmenyezett_kereso).

Az adó 1 %-ának felajánlásának jó alternatívája lehet a KÖBE által 2010-ben a közlekedési balesetben elhunytak családtagjainak megsegítésére létrehozott Szent Kristóf Alapítvány támogatása (www.kobe.hu/egyszazalek). Az elmúlt években az alapítvány átlagosan félmillió forinttal támogatta az egy-egy családi tragédia után hozzá fordulókat, akiket adójának 1 %-os felajánlásával most Ön is segíthet.

 Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Emelkedett a gázolaj ára

Emelkedett a gázolaj ára


GÁZOLAJ,     ÜZEMANYAG,     MOL

Postai úton zavartalanul érkeznek a nyugdíjak

Postai úton zavartalanul érkeznek a nyugdíjakEgyre népszerűbb a kisadózók tételes adója

Egyre népszerűbb a kisadózók tételes adója


VARGA MIHÁLY,     KATA,     ADÓ

Emelkedett az üzemanyagok ára

Emelkedett az üzemanyagok ára


ÜZEMANYAG,     MOL,     GÁZOLAJ

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen