hirdetés
Gazdaság

A pénzintézetektől a kormányablakokhoz kerülhet a csok

Elképzelhető, hogy a kormányablakokhoz kerül a csok adminisztrációja – írta az InfoRádió Palkó Istvánt, a Portfolio elemzőjét idézve. Lázár János a Kormányinfón korábban azt mondta, hogy a csok kezelését elvehetik a pénzintézetektől.
Család A kép illusztráció (Forrás: ingatlanmuhely.reblog.hu)
hirdetés

A bankok tavaly 23 ezer szerződést kötöttek az ügyfelekkel 66 milliárd forint értékben, a csok pedig nemcsak a lakosság, de a bankok körében is népszerű – mondta Palkó István az InfoRádiónak.

Főként azok a bankok kedvelik a csok-ot, amelyeknél keresztértékesítésben vagy marketingelemként alkalmazzák ezt az értékesítési formát. A csok ugyanis bevételt is jelent a bankok számára, ugyanis ügyfelenként másfél százalékot kapnak azért cserébe, hogy az állam helyett adminisztrálják a támogatási formát.

Egyébként logikus, hogy a bankoknál van ez a feladat, mivel lakáshitellel kombináltan is fel lehet venni a támogatást – ez pedig kevésbé volna egyszerű, ha egy helyett két helyen kellene végezni ezt.

Palkó István szerint egyelőre nem tudni, hogy ki venné át a csok adminisztrációját, elképzelhető viszont, hogy a kormányablakokhoz kerülne ez a feladat, ezek ugyanis más adminisztrációs teendőt is intéznek, és közel vannak a lakossághoz.

A Portfolio elemzője ugyanakkor azt mondta, még korai volna azt mondani, hogy biztosan a kormányablakok veszik át a feladatot, hiszen egyelőre Lázár János is csak feltételes módban beszélt a csok adminisztrációjának áthelyezéséről.

Palkó István úgy véli, a bankok számára nem sok nyereséggel járt a csok adminisztrációja, számításaik szerint összességében két milliárd bruttó bevételt realizálhatott tavaly a bankszektor ebből a tevékenységből, ráadásul ennek nagy részét bizonyára elvitték a költségek. A bankok tehát nem közvetlenül a csokon keresztül kerestek, hanem más, kapcsolódó termékekkel, például lakáshitelekkel.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Több mint négymilliárd forintért épül tudásközpont Szekszárdon

Több mint négymilliárd forintért épül tudásközpont SzekszárdonFelminősítette a K&H Bankot a Moody's

Felminősítette a K&H Bankot a Moody'shirdetés
Nem csökken a növekedés sebessége a lakáspiacon

Nem csökken a növekedés sebessége a lakáspiacon


INCZE ZSOMBOR,     FHB,     LAKÁS

Majdnem minden szakterületre elért a munkaerőhiány

Majdnem minden szakterületre elért a munkaerőhiányÚjabb rekord dőlt meg a hazai használtautó piacon

Újabb rekord dőlt meg a hazai használtautó piaconhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen