hirdetés
Gazdaság

A pénzintézetektől a kormányablakokhoz kerülhet a csok

Elképzelhető, hogy a kormányablakokhoz kerül a csok adminisztrációja – írta az InfoRádió Palkó Istvánt, a Portfolio elemzőjét idézve. Lázár János a Kormányinfón korábban azt mondta, hogy a csok kezelését elvehetik a pénzintézetektől.
Család A kép illusztráció (Forrás: ingatlanmuhely.reblog.hu)
hirdetés

A bankok tavaly 23 ezer szerződést kötöttek az ügyfelekkel 66 milliárd forint értékben, a csok pedig nemcsak a lakosság, de a bankok körében is népszerű – mondta Palkó István az InfoRádiónak.

Főként azok a bankok kedvelik a csok-ot, amelyeknél keresztértékesítésben vagy marketingelemként alkalmazzák ezt az értékesítési formát. A csok ugyanis bevételt is jelent a bankok számára, ugyanis ügyfelenként másfél százalékot kapnak azért cserébe, hogy az állam helyett adminisztrálják a támogatási formát.

Egyébként logikus, hogy a bankoknál van ez a feladat, mivel lakáshitellel kombináltan is fel lehet venni a támogatást – ez pedig kevésbé volna egyszerű, ha egy helyett két helyen kellene végezni ezt.

Palkó István szerint egyelőre nem tudni, hogy ki venné át a csok adminisztrációját, elképzelhető viszont, hogy a kormányablakokhoz kerülne ez a feladat, ezek ugyanis más adminisztrációs teendőt is intéznek, és közel vannak a lakossághoz.

A Portfolio elemzője ugyanakkor azt mondta, még korai volna azt mondani, hogy biztosan a kormányablakok veszik át a feladatot, hiszen egyelőre Lázár János is csak feltételes módban beszélt a csok adminisztrációjának áthelyezéséről.

Palkó István úgy véli, a bankok számára nem sok nyereséggel járt a csok adminisztrációja, számításaik szerint összességében két milliárd bruttó bevételt realizálhatott tavaly a bankszektor ebből a tevékenységből, ráadásul ennek nagy részét bizonyára elvitték a költségek. A bankok tehát nem közvetlenül a csokon keresztül kerestek, hanem más, kapcsolódó termékekkel, például lakáshitelekkel.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A Magyar Nemzeti Banké lesz a budapesti volt Postapalota

A Magyar Nemzeti Banké lesz a budapesti volt Postapalotahirdetés
Erősödött a forint a devizapiacon

Erősödött a forint a devizapiacon


TŐZSDE,     DEVIZA,     ERŐSÖDÉS

Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója júliustól

Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója júliustólhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen