hirdetés
Gazdaság

Júniusban nőtt a német külkereskedelmi többlet

Magasabb lett a vártnál a júniusi német külkereskedelmi többlet a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden közzétett előzetes kimutatása szerint.
Export Júniusban csökkent Németország exportja az Európai Unión kívül (Forrás: Spiegel.de)
hirdetés

Németország az idén júniusban 107,2 milliárd euró értékben exportált és 84,9 milliárd euró értékben importált javakat, az export így 0,7 százalékkal, az import pedig 3,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Az előző havihoz, a májusihoz képest a német export naptári és szezonális kiigazítással 2,8 százalékkal, az import 4,5 százalékkal csökkent.

Németország júniust 22,3 milliárd euró külkereskedelmi többlettel zárta a 2016. júniusi 24,5 milliárd és a 2017. májusi 22,0 milliárd euró után.

Szezonális kiigazítással a német külkereskedelmi többlet 21,2 milliárd euró lett júniusban, magasabb a 21,0 milliárd eurós piaci várakozásnál és magasabb az előző havi 20,3 milliárd eurónál.

Az Európai Unió tagállamaiba 63,9 milliárd euró értékben exportált javakat Németország júniusban, importja pedig 56,1 milliárd euró volt. Az export éves bázison 2,4 százalékkal, az import 1,7 százalékkal nőtt.

Az euróövezetbe 39,8 milliárd euró értékben exportált javakat Németország az idén júniusban, 2,7 százalékkal magasabb összegben, mint 2016 júniusában. Az import 0,1 százalékkal 38,0 milliárd euróra csökkent.

Az euróövezethez nem tartozó uniós tagállamokba 1,8 százalékkal 24,1 milliárd euróra nőtt Németország exportja júniusban, importja pedig 5,5 százalékkal 18,2 milliárd euróra nőtt. 

Németország Európai Unión kívüli exportja júniusban éves bázison 1,7 százalékkal 43,3 milliárd euróra csökkent, importja viszont 7,5 százalékkal 28,8 milliárd euróra emelkedett. 

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Jövőre több pozitív változás lesz a cafeteriában

Jövőre több pozitív változás lesz a cafeteriábanhirdetés
Fehérednek a sárga autók - konszolidálódik a taxis a piac

Fehérednek a sárga autók - konszolidálódik a taxis a piac


PERTICS RICHÁRD,     OPTEN,     TAXI

Megindult az Inditex árfolyama

Megindult az Inditex árfolyamahirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen