hirdetés
Gazdaság

Csoportos leépítés várható a Tesco központi irodájánál

Legfeljebb 250 fős csoportos leépítés várható a Tesco központi irodájánál Magyarországon – írta a Magyar Nemzet.
Tesco-sztrájk - Győr A győri Tesco hipermarket áruház 2017. szeptember 8-án. (MTI Fotó: Krizsán Csaba)
hirdetés

A Magyar Nemzet értesülése szerint a Tesco közölte csütörtökön a szakszervezetekkel, hogy legfeljebb 250 fős csoportos leépítés várható Magyarországon. Ebben a számban azonban benne vannak az olyan munkavállalók is, akiknek változik a munkakörük, és így megszűnik a korábbi szerződésük, ezért az előbbi szám még csökkenhet.

Az úgynevezett service model a régió négy országát; Magyarország mellett Lengyelországot, Csehországot és Szlovákiát is érinti.

A Tesco a lapnak elmondta, hogy nem az üzleteket, hanem a központi irodát érintik a struktúraváltozás keretében történő elbocsátások. 

A Tesco sajtóosztálya egyben azt közölte, hogy a potenciálisan érintett munkatársai legnagyobb részének továbbra is megmarad a pozíciója, és a cég mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legtöbb munkatársának fel tudjanak ajánlani egy alternatív munkakört. Arról, hogy hány munkavállaló hagyja el a vállalatot, csak a folyamat lezárultát követően tudnak tájékoztatást adni – közölték a lappal.

Úgy tudni, a cég már közölte, hogy egyeztetnek a szakszervezetekkel, és erre legfeljebb 30 napot jelöltek meg. Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) sztrájkbizottsági vezetője szerint nincs összefüggés a sztrájkhelyzet és a Tesco mostani lépése között, szerinte akkor is leépítenék a központi irodát, ha nem emelnék a fizetéseket a munkabeszüntetések hatására.

Karsai Zoltán jövő hét szerdán Szekszárdra látogat a munkáltatóval annak megvizsgálására, hogy hány százalékos létszámemelésre lenne szüksége az ott található üzletnek.

Ahogyan arról korábban mi is írtunk, a szeptember kilencedikei és tizedikei országos munkaleállást követően a Tesco sztrájkbizottságai a céggel megállapodtak abban, hogy szeptember 25-ig elkészítenek egy olyan tanulmányt, amelyből kiderül, hogy melyik áruházban milyen mértékű létszámbővítésre van szükség.

A Tesco várhatóan hétfőn reagál a követelésekre, így például közli, hogy megadják-e a béremelést. A cég ajánlataival kapcsolatban a KASZ és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete egy héttel később foglal állást, így addig nem várható újabb sztrájk.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen